PAÜ ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ, ÇOCUKLARI DOĞAYLA TANIŞTIRIYOR

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çocuk Üniversitesi tarafından yürütülen ikişer haftalık üç dönem şeklinde devam edecek olan Orman Okulu Temelli Yaz Okulu Programının ilk dönemi tamamlandı. 

Yaz Okulunun iki hafta süren ilk döneminde PAÜ Botanik Bahçesi, PAÜ Orman Okulu Uygulama Merkezi ve PAÜ Çocuk Üniversitesi açık ve kapalı alanlarında anaokulu ve ilkokul grubu öğrencilerine yönelik çeşitli etkinlikler düzenlendi. Üniversitede görev yapan akademisyenlerle okul çağındaki öğrenciler, farklı aktivitelerle bir araya getirildi.

Program kapsamında “Doğada Ben, Doğada Biz”, “Orman Okulu Hukuku – Hukuk Okuryazarı Ekolojik Vatandaş Çocuk”, “Doğal Tarihimle Sahnedeyim”, “Doğada Geleneksel Çocuk Oyunları”, “Ekonomik Bir Ürün Olarak Çam Fıstığı”, “Çevresel Sanat Bağlamında Yolculuk Asası”, “Çevresel Sanat Bağlamında Doğa ve Ritim” ve “Doğa ve Hissetme” atölyeleri gerçekleştirildi. Çocuklar birbirleri ile tanışarak çam fıstığı toplayıp, kırıp afiyetle yedi. Ardından obalar asalarını yapmak için doğadan istedikleri materyalleri topladı. Oba asasını yapmak için doğal malzemeleri renklendirerek oba asasını oluşturdu.

Merkez Müdürü Prof. Dr. Fatma Taşkın Ekici, orman okulu temelli yaz okulu programı ile ilgili, “Doğa ve Orman temelli yaz okulu programı ile çocukların doğa ve çevresiyle tanışık ve barışık, kendilerini doğanın bir parçası olarak gören bireyler olmaları amaçlanmıştır. Bunun yanı sıra bu program ile çocuklar yaz tatillerini eğlenerek, öğrenerek ve akranları ile kaliteli zaman geçirmeleri sağlanmaktadır” açıklamasını yaptı.

Ekici, ilgili programın ikinci döneminin 8-20 Temmuz, üçüncü döneminin 22 Temmuz -2 Ağustos arasında yapılacağını, kayıtların devam ettiğini söyledi.