KPSS ALAN BİLGİSİ SINAVLARI YAPILDI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Alan Bilgisi Oturumları, hafta sonu üç oturumla yapıldı. Sınav sonuçları 23 Ağustos'ta açıklanacak.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik" hükümleri uyarınca yapılan yerleştirmede dikkate alınan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) maratonu bu hafta sonu da devam etti.

Geçen hafta pazar günü lisans mezunlarına yönelik "Genel Yetenek-Genel Kültür" ile "Eğitim Bilimleri" sınavlarının ardından bu hafta sonu cumartesi ve pazar günü 2024-KPSS Lisans Sınavı'nın Alan Bilgisi  oturumları gerçekleştirildi. 2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi 1. oturumu (kamu yönetimi, uluslararası ilişkiler, çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri) cumartesi günü saat 10.15'te, 2. oturum (hukuk, iktisat, maliye) ise aynı gün saat 14.45'te başladı. Her iki oturumda da adaylara 150 dakika süre verildi.

2024-KPSS Lisans Alan Bilgisi 3. oturumu ise 21 Temmuz Pazar günü saat 10.15'te başladı. İşletme, muhasebe ve istatistik testlerinden sınava giren adaylara çoktan seçmeli 40'ardan toplam 120 soru yöneltildi. Adaylara soruları cevaplamaları için 160 dakika süre verilirken sınavda engelli adaylara, 30 dakika ek süre tanındı.

KPSS Alan Bilgisi sınavları oturumlarında adaylar, başvurudaki oturum tercihlerine göre ilgili testlerin sorularını cevapladı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 30 ilde 35 sınav merkezinde yapılacak Alan Bilgisi oturumlarına toplam 171 bin 655 adayın başvurduğunu, 448 binada 6 bin 341 salonda yapılan sınavlarda 22 bin 556 kişinin görev aldığını açıkladı.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ile İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı, 4 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları, 23 Ağustos'ta açıklanacak.