ÖĞRENCİ DEĞİL SİSTEM BAŞARISIZ

YKS’ye katılan öğrencilerin başarısızlık tablosu eğitimin alarm verdiğini gösterdi. Eğitim Sen, “Veriler öğrencilerin değil eğitim politikalarının başarısızlığını gösteriyor” açıklaması yaptı.

YKS’de öğrencilerin performansı eğitim sendikalarını memnun etmedi. Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Hüseyin Özdemir, başarısızlık tablosunun devam ettiğini söyledi. Özdemir; “Veriler öğrencilerin değil eğitim politikalarının başarısızlığını gösteriyor” dedi.

Özdemir, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarıyla ilgili “Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi YSK’deki ‘başarısızlık tablosu’ bu yıl da devam etmiştir. Özellikle Türkçe, temel matematik, fen bilimleri ve AYT matematik ortalamaları çok düşük düzeydedir. Açıklanan veriler, adayların ve öğrencilerin değil, eğitim politikalarının başarısızlığını göstermektedir. Bu tablo, siyasi iktidarın öğrencinin ilgi, yetenek ve yaratıcılığını geliştirmek yerine, kendisine sadakatle itaat edecek nesiller yaratma arzusunun kaçınılmaz sonucudur" açıklamasını yaptı.

YKS’ye katılan öğrencilerin başarısızlık tablosu eğitimin alarm verdiğini gösterdi. Eğitim Sen, “Veriler öğrencilerin değil eğitim politikalarının başarısızlığını gösteriyor” açıklaması yaptı.

PSİKOLOJİK BASKI ORTADA

Toplam 3 milyon 36 bin 945 adayın başvurduğu YKS’de öğrencilerin bir gün içinde iki sınava girerek “başarı” göstermeleri beklendiğini belirten Özdemir, “Tek başına bu durum bile ülkemizde eğitim sisteminin tamamen sınav ve başarı merkezli yapılandırıldığını göstermektedir. Böylesi bir sınav sisteminin her şeyden önce insani olmayan bir nitelik taşıdığı ve milyonlarca gencin üzerinde yoğun bir psikolojik baskı yarattığı ortadadır ve bu durum sendikamız tarafından yıllardır eleştirilmektedir.

Bakanlığın eğitim sisteminin kronikleşmiş sorunlarına çözümler üretmek yerine, ben yaptım oldu mantığıyla müfredatı sürekli değiştirmeye çalışması, böylesi bir tablonun ortaya çıkmasındaki en büyük nedendir. Ülkemizde uygulanan eğitim programları öğrencilere gerekli bilgi ve becerileri kazandırmamakta, öğretim yöntemleri etkisiz kalmaktadır. Özellikle fen bilimlerinde ve matematikteki düşük ortalamalar, bu alanlarda daha iyi öğretim yöntemlerine ihtiyaç olduğunu göstermektedir” açıklamasını yaptı.