ÜNİVERSİTE TERCİHLERİ BAŞLADI

Üniversite hayali kuran milyonlarca aday için tercih dönemi başladı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin (ÖSYM) internet adresinden yapılabilecek tercih işlemleri 2 Ağustos'a kadar devam edecek.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından milyonlarca adayın üniversite hayalini gerçekleştirmesi için 8-9 Haziran'da yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) sonuçları 16 Temmuz'da açıklanırken, adayların hayalini kurdukları üniversite için tercih dönemi bugün başladı.

2024-YKS'ye 3 milyon 120 bin 870 aday başvurup, sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) 2 milyon 819 bin 362 aday katılırken, adaylar 25 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında tercih işlemlerini https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabilecek. Toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjanın bulunduğu yükseköğretim kurumları için 2024-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlandı.

Adaylar, tercih süresi içerisinde işlemlerini yaparak 2 Ağustos'a kadar tercihlerinde değişikliğe gidebilecek. Tercih yapacak adayların kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini kılavuzda belirtilen doğrultuda yapmaları gerekiyor.