11 ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜ DEĞİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli atama ve görevden alma kararlarını imzaladı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla, 11 üniversitenin rektörleri değişti, çeşitli bakanlıklarda da üst düzey atamalar gerçekleşti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla, Sağlık Bakan Yardımcılığına Halim Özçevik atandı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliğine Prof. Dr. Metin Topcuoğlu getirilirken, Türkiye'nin yeni Sudan Büyükelçisi ise Fatih Yıldız oldu.

BAKANLIKTA DEĞİŞİKLİKLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda Çanakkale İl Müdürü Muhammet Mermer ve Çankırı İl Müdürü Hasan Tahsin Yıldırım görevden alındı. 21 ile yeni müdür atanırken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda açık bulunan iş müfettişliklerine Mehmet Akif Akçalı ve Hasan Korkmaz atandı. Buğra Yıldırım ise Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI'NDA YENİ ATAMALAR

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda da değişiklikler yaşandı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Arslan, Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Aydın ve Personel Genel Müdür Yardımcısı Erdal Aydın görevden alındı. Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Abdi Dölek atandı. Bakanlık bünyesinde çeşitli görevlere toplam 16 yeni atama yapıldı.

MİLLİ EĞİTİMDE YENİ İL MÜDÜRLERİ

Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir ve Ardahan İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Bulut görevden alındı. Tokat'a Hüseyin Kır, Ardahan'a ise Yusuf Uzantı yeni il milli eğitim müdürü olarak atandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDA ÜST DÜZEY DEĞİŞİKLİKLER

Sağlık Bakanlığı'ndaki üst kademe yöneticiliklerinde de değişiklikler yapıldı. Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Hatiboğlu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin, Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker ve Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Uyar görevden alındı. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Hasan Basri Velioğlu, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü'ne Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne İsmail Öztürk, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na ise Erkan Hacıhafızoğlu atandı.

ÜNİVERSİTELERE YENİ REKTÖRLER ATANDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 üniversiteye yeni rektör atadı. Anadolu Üniversitesi'ne Prof. Dr. Fuat Erdal, Bingöl Üniversitesi'ne Prof. Dr. Erdal Çelik, Dokuz Eylül Üniversitesi'ne Prof. Dr. Bayram Yılmaz, Hacettepe Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'ne Prof. Dr. Semih Aytekin, Selçuk Üniversitesi'ne Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Kent Üniversitesi'ne Prof. Dr. Mehmet Necmettin Atsü, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi'ne Prof. Dr. Ayşegül Komsuoğlu Çıtıpıtıoğlu, Mudanya Üniversitesi'ne Prof. Dr. Emin Karip, Ostim Teknik Üniversitesi'ne Prof. Dr. Ali Murat Yülek ve Özyeğin Üniversitesi'ne Prof. Dr. Barış Tan atandı.