EĞİTİMCİLERDEN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TEPKİ

Eğitim-İş Denizli’nin 1 ve 2 No’lu Şubelere bağlı üyeler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde öğretmenlik meslek kanunu tepki gösterdi. Eğitimciler adına konuşan Eğitim-iş Denizli 1 No’lu Şube Başkanı İlker Zengin; “Çağdışı müfredatınızı tanımıyoruz” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda TBMM'ye gelen Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM gündem yoğunluğu sebebiyle ekim ayına kalması bekleniyor. Kanuna ise tepkiler de sürüyor. Eğitim-İş Denizli’nin 1 ve 2 No’lu Şubelere bağlı üyeler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Eğitimciler adına konuşmayı yapan Eğitim-iş Denizli 1 No’lu Şube Başkanı İlker Zengin; “Sadece mesleğimizin değil, milli eğitim sisteminin de üzerine kara bir bulut gibi çöken Öğretmenlik Meslek Kanunu; öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin, uzmanların, eğitimin diğer bileşenleri ve ilerici kamuoyunun itirazlarına rağmen, bu hafta TBMM’den geçirilmek istenmektedir. ​Eğitim-İş olarak, en başından beri bu kanun tasarısının hem var edilme biçimine hem de içeriğine dair mücadele verdik. Yıllardır yan yana dahi gelmemiş eğitim sendikalarının alanlarda ortak ses çıkarmasına ön ayak olduk. Ama şimdi, bunca mücadeleye ve somut itiraza rağmen; bu kanun Meclis’ten, iktidarın oradaki aritmetiğinin de verdiği özgüvenle geçirilmek isteniyor” ifadelerini kullandı.​ 

“ÇAĞDIŞI MÜFREDATINIZI TANIMIYORUZ”

Eylemin ülkenin değişik illerinde sürdüğünü kaydeden Zengin; “Bugün hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın önünden hem de Türkiye’nin tüm illerindeki alanlardan sesleniyoruz. Boyun eğmeyeceğiz. Mesleğimizi, uzmanlığımızı, saygınlığımızı çiğnemenize müsaade etmeyeceğiz. Sadece bu kadar da değil; eğitimi tarikatlara, gözünü kâr hırsı bürümüş patronlara her gün biraz daha terk etme planınıza karşı, içinde Cumhuriyet ve bilim olmayan gerici müfredatınıza karşı verdiğimiz mücadeleyi de sürdüreceğiz. Birbirimize, okullarımıza, Başöğretmenimizin bizlere emanet ettiği öğrencilerimize sahip çıkacağız. İşimizi yapacak ve size ders vereceğiz. Çağdışı müfredatınızı tanımıyoruz. Eğitimde tarikat ve cemaatlere geçit vermeyeceğiz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’na boyun eğmeyeceğiz. Cumhuriyet dersi vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.