ÜNİVERSİTE ADAYLARI PAÜ’DE BULUŞUYOR

Pamukkale Üniversitesi tarafından düzenlenen Üniversite Tercih Danışmanlığı Programı başladı. 

Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) gerçekleştirdiği Üniversite Tercih Danışmanlığı Programı başladı. 31 Temmuz - 2 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlik Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan’ın konuk olduğu açılış paneli ile start verdi. 

Programın açılışında PAÜ mezunlarının başarılı kariyer hikâyelerini anlatan bir video gösterimi ve ardından açılış konuşmaları ile devam etti.

"ÜNİVERSİTE VE MİLLİ EĞİTİM İŞ BİRLİĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Programın açılışında konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan şunları ifade etti: “Pamukkale Üniversitemiz, Denizli eğitiminde bizim en önemli, en kıymetli, bize kapılarını sonuna kadar açan, en nadide paydaşlarımızdan bir tanesi. Tabi ki Üniversite ve Milli Eğitim iş birliğini çok önemsiyoruz. Çünkü bizlerin çıktısı, üniversitenin girdisi; üniversitenin çıktısı tekrar bizim camiamızın girdisi. Dolayısıyla iş birliğimiz hiçbir zaman yadsınamaz. Bugün de kıymetli öğrencilerimizin tercih danışmanlığında, üniversitemizin saygıdeğer hocaları bizlere rehberlik edecek. Şehir-üniversite buluşması açısından, üniversitenin bu şehrin çocuklarına hizmet etmesi açısından, bu tarz toplantıları, üniversitenin kapısını öğrencilerimize açmasını çok önemsiyoruz.”

REKTÖR KUTLUHAN PAÜ'NÜN FARKLARINI ANLATTI

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan konuşmasında şunları kaydetti: “Bizim Pamukkale Üniversitesi olarak farklarımız var. Bunları size anlatmak isterim. Bizim eğitim farkımız var. Birçok fakültemiz, bölümümüz aktif eğitimi tercih ediyor. Pamukkale Üniversitesi kendi kendine öğrenme kabiliyetini arttıran bir üniversite. Uluslararası ulaşma noktasında bizim öğrencilerimiz kapımız sonuna kadar açık. Erasmus bütçesi en yüksek üniversitelerden biriyiz. Öğrencilerimiz, staj yapmak için uluslararası arenada koşturmak için imkânlarımızdan yararlanabilir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile olduğu gibi İl Gençlik Müdürlüğüyle de çok bütünleşmiş bir üniversiteyiz. Kredi Yurtlar Kurumumuzdan rica ettik. Yabancı öğrencilere aynı yerli öğrenciler gibi yurtların kapısını açtı ve gelecek sene bu rakam daha da fazla olacak.İktisadi İdari Bilimler Fakültesinden iki bölümümüz; ekonomi ve kamu yönetimi bölümü çift diploma yapıyor. Bu Türkiye’de sadece 6 üniversitede var. Amerika New York Devlet Üniversitesi ile bizim anlaşmamız var, bu anlaşmaya göre iki yıl burada okuyacak. Bu konuda ilgili öğrencilere sesleniyorum, en düşük ücret bizim anlaşmamızda. Amerika’da en düşük ücretle Pamukkale Üniversitesi sayesinde okuyacaksınız. Şu anda üniversitemiz kurumsal akreditasyon aldık.”

ETKİNLİK 3 GÜN SÜRECEK

Programın devamında Denizli’deki üniversite öğrenci adaylarına doğru tercih desteği ve danışmanlık vermek amacıyla panel gerçekleştirildi. 

Panelin sonunda adaylar, Pamukkale Üniversitesi’nde ilgilendikleri bölümler ve programlar hakkında dekanlara ve müdürlere sorular sordular.

31 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Denizli’de ikamet eden ve üniversite tercihi yapacak öğrencilere tercih danışmanlığı yapmak, bölümler ile ilgili bilgi vermek amacıyla düzenlenen etkinlikte üç gün boyunca Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında oluşturulan stantlarda üniversite adayı öğrencilerin soruları yanıtlanacak.