MEB SPOR ORTAOKULLARI AÇACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye genelinde belirlenen spor liseleri bünyesinde spor ortaokulları açacak. Bu adımla, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli sporcuların keşfedilmesi hedefleniyor.

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, yeni eğitim öğretim döneminde altyapıları ve derslikleri uygun olan spor liselerinde spor ortaokulları pilot olarak hayata geçirilecek. İlk uygulama, Eylül ayında ortaokul 5. sınıflarda başlayacak.

EĞİTİMDE KÖKLÜ YENİLİKLER

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre, eğitimde öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre bir üst öğrenime geçmesi amacı doğrultusunda son dönemde temel eğitim sisteminde köklü yenilikler yapılıyor. Bu kapsamda, Türkiye'nin ilk Güzel Sanatlar Müzik İlkokulu ve Ortaokulu da yeni eğitim öğretim yılında öğrencilerini kabul etmeye başlayacak.

İLK SPOR ORTAOKULLARI 2024-2025'TE

Müzik alanındaki adımların ardından, 2024-2025 eğitim öğretim yılında Türkiye'nin ilk spor ortaokullarının açılması için hazırlıklar sürdürülüyor. Spor ortaokulları, ilkokuldan sonra sportif yeteneklerinin farkında olan ve öğrenim hayatını spor alanında sürdürmek isteyen öğrenciler için tasarlandı. Bu okullarda, beden eğitimi ve spor derslerine ağırlık verilecek.

YETENEK SINAVIYLA KABUL EDİLECEKLER

Spor ortaokullarına öğrenciler yetenek sınavıyla kabul edilecek. Pilot uygulama olarak 5. sınıflarda başlatılacak spor ortaokulları için belirlenen illerdeki okulların tespit süreci devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında kamuoyuna gerekli bilgilendirme yapılacak.

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR DERSLERİ ÖN PLANDA

Yeni spor ortaokullarında, normal müfredatın yanı sıra ağırlıklı olarak beden eğitimi ve spor dersleri verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, spor alanında nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesini hedefliyor.