KURA YÖNTEMİ GELİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okul kayıtlarında yeni bir uygulamaya geçiyor. 81 il valiliğine gönderilen yazıya göre, ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf şubeleri artık e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle belirlenecek.

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin şubeleri ve sınıf öğretmenlerinin yanı sıra ortaokul 5. sınıf şubelerinin de e-Okul sistemi üzerinden kura yöntemiyle 28-30 Ağustos tarihlerinde belirleneceği bildirildi. Bu düzenlemenin, okul kayıt süreçlerinde şeffaflık ve adaleti sağlamak amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Valiliklere gönderilen yazıda, "İlkokula kaydı yapılan öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri kura yöntemi ile e-Okul sistemi üzerinden Bakanlıkça belirlenir. İlkokulda şube değişikliği, velinin yazılı talebi üzerine rehberlik servisinin hazırlayacağı gerekçeli görüş raporu alınarak okul yönetimince o ders yılı içinde bir defaya mahsus olmak üzere yapılabilir." ifadeleri hatırlatıldı.

5. SINIFLAR DA E-OKUL'DAN KURA İLE BELİRLENECEK

Yeni düzenleme, sadece ilkokul öğrencilerini değil, ortaokul 5. sınıf öğrencilerini de kapsıyor. Ortaokula yeni başlayan veya nakil olan öğrencilerin şubeleri de e-Okul sistemi üzerinden kura ile belirlenecek. Bu işlemler, "Milli Eğitim Bakanlığı İlkokul 1. Sınıf Şubeleri ile Sınıf Öğretmenlerinin ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin e-Okul Üzerinden Belirlenmesine İlişkin Yönerge" çerçevesinde gerçekleştirilecek.

28-30 AĞUSTOS TARİHLERİNDE KURA ÇEKİLECEK

MEB'in gönderdiği yazıda, kura işlemlerinin 28-30 Ağustos 2024 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. Bu süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması için valiliklerin gerekli tüm tedbirleri alması istendi. Ayrıca, ilgili yönetmelik ve yönerge hükümlerine sıkı bir şekilde uyulması gerektiği vurgulandı.