MİLLİ SPORCULARIN TERCİHLERİNDE SON GÜN

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçları ile yükseköğretime yapılacak milli sporcu yerleştirme başvuruları bugün sona eriyor.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) sonuçlarına göre, yükseköğretime milli sporcu yerleştirme işlemlerinde 14 Ağustos'ta başlayan başvurular bugün sona eriyor. ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan  duyuruya göre, 2024-YKS Kılavuzu'nun 7.5 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başlatılan başvuru süreci, 19 Ağustos saat 23.59'da sona erecek.

ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacak. Başvuruları  kabul edilen adaylar, tercihlerini belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr  adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak yapacaklar.

Adaylar en fazla 8 tercih yapabilecek. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebilecek. Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalarına ÖSYM'nin internet  sitesinden erişilebiliyor.