PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ YÜKSELİŞTE

Pamukkale Üniversitesi, 2024 YKS sonuçlarına göre 129 devlet üniversitesi arasından sıyrılarak birçok fakülte ve bölümde başarı elde etti. Tıp, diş hekimliği, sağlık bilimleri ve diğer fakültelerde sıralamasını yükselten üniversite, öğrenci tercihlerinde önemli bir artış yaşadı.

 

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi, 84 tıp fakültesi arasında geçen yıl 30. sırada yer alırken bu yıl iki basamak birden yükselerek 28. sıradan tercih edildi. Diş Hekimliği Fakültesi ise 64 diş hekimliği fakültesi arasında bir sıra yükselerek geçen yılki 26. sıradan bu yıl 25. sıraya yerleşti.

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ DE YÜKSELİŞTE

Sağlık Bilimleri Fakültesi de 2024 YKS sonuçlarına göre başarı grafiğini yukarı taşıdı. Geçen yıl 112 sağlık bilimleri fakültesi arasında 27. sırada yer alan fakülte, bu yıl 25. sıraya yükseldi.

İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de önemli sıralamalara imza attı. Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü, 17 devlet üniversitesi arasında 2. sırada tercih edilirken, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü 37 üniversite arasında 6. sıraya yerleşti. Maliye Bölümü ise 57 devlet üniversitesi arasında 16. sırada tercih edilerek istikrarlı başarısını sürdürdü. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü 75 devlet üniversitesi arasında 16., İşletme Bölümü ise 103 devlet üniversitesi arasında 23. sırada tercih edildi.

MÜHENDİSLİK VE DİĞER BÖLÜMLERDE YÜKSEK TERCİH ORANI

Pamukkale Üniversitesi'nin mühendislik ve diğer bölümleri de bu yılki tercihlerde öne çıktı. Tekstil Mühendisliği Bölümü, 7 devlet üniversitesi arasında 2. sırada yer alırken, Makine Mühendisliği 81 üniversite arasında 18. sıraya yerleşti. Mekatronik Bölümü ise 19 devlet üniversitesi arasında 6. sırada tercih edildi. Peyzaj Mimarlığı 37 devlet üniversitesi arasında 9., Yeni Medya ve İletişim Bölümü ise 14 devlet üniversitesi arasında 3. sırada yer alarak dikkat çekti.