DENİZLİ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIRLANIYOR

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında gerçekleştirilen toplantıda 81 il valisi ve milli eğitim müdürleriyle bir araya geldi. Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, video konferans sistemi ile yapılan toplantıya katıldı.

Yeni eğitim öğretim yılı, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü başlayacak. 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın ev sahipliğinde Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile 81 il valisi ve milli eğitim müdürleri, çevrim içi gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi. İçişleri Bakanlığı GAMER Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya, bakan yardımcıları ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Ali Çardakcı ve Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş katıldı.

ÇEVRİMİÇİ TOPLANTIYA COŞKUN DA KATILDI

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, İçişleri Bakanı Yerlikaya ve Milli Eğitim Bakanı Tekin başkanlığında, video konferans sistemi (VKS) ile ülke genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Toplantıda İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Hıdır Ayçiçek, İl Emniyet Müdür V. Ali Ercan Korucu ve İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Emre Çalışkan hazır bulundu.

BU YIL 3 KONUYA ODAKLANDIK

Bakan Tekin, sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirmek üzere geçen yıl olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim yılında da bir dizi önlemler aldıklarını hatırlatarak, Bakanlık olarak bu yıl eğitim öğretim yılı başlamadan önce 2024-2025 eğitim öğretim yılında yürütülecek faaliyetlere ilişkin genelge, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli genelgesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü haftası ve okullarda şiddetin önlenmesi konulu dört genelge yayımladıklarını kaydetti. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında üç önemli konuyu ana gündemlerine aldıklarını kaydeden Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi ve ailelerin çocuğun eğitimi sürecinde daha aktif rol alması üzerine odaklandıklarını söyledi.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA DA KATILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, Millî Eğitim Bakanlığının 1 milyon 200 bin öğretmen ve 20 milyona yakın öğrencisiyle 85 milyonu kapsayan büyük bir aile olduğunu ifade ederek, Bakanlık olarak Millî Eğitim Bakanlığıyla her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti. Bakan Yerlikaya, 2024-2025 eğitim öğretim yılının öğrenci ve öğretmenlere, ailelere ve tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.