ŞEHİR DIŞINDA OKUYAN ÜNiVERSİTELİLERE ÖĞRENİM DESTEĞİ

Büyükşehir belediyesi kent dışında öğrenim gören üniversite öğrencilerine 5 bin lira destek verecek. Kırtasiye, ulaşım ve barınma ihtiyaçlarında kullanılacak destek için başvurular açıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi başka kentlerde öğrenim gören Denizlili üniversite öğrencilerine eğitim desteği verecek. Üniversitelilerin ulaşım, kırtasiye ve barınma ihtiyaçlarında kullanmaları amacıyla yapılacak destekten toplam bin 500 öğrenci faydalanacak. Bir kereliğe mahsus 5 bin lira müracaatta bulunan öğrencilerin hesaplarına yatırılacak. Bu yardım için başvurular başladı. Müracaatlar 11 Ekim tarihine kadar sürecek.

Bu uygulama ile Denizli Büyükşehir Belediyesi üniversitede eğitim gören öğrencilere ilk kez ayni öğrenim desteği vermiş olacak. Başvurular belediyenin resmi internet sitesinden online olarak yapılacak. Yapılacak incelemenin ardından destek almaya hak kazanan öğrenciler belirlenecek. 2024-2025 eğitim sezonunda dönem başına bir defa olmak kaydı ile yardım yapılacak. Hane geliri iki asgari ücretin altında olan öğrenciler bu destekten faydalanacak. Belediyenin yapacağı toplam yardım miktarı 7,5 milyon lira olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuruda aranacak şartlar ise şu şekilde açıklandı: “Öğrencinin T.C vatandaşı olması, öğrencinin ailesinin ve kendisinin belediye mücavir alan sınırları içinde (Denizli) ikamet etmesi ve öğrencinin Denizli ili dışında üniversite okuması gerekecek. Bunlara ek olarak ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması gibi şartlar olacak. Başvurular kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilecek.”