PAÜ ÖZBEK ÜNİVERSİTELERİ İLE İŞ BİRLİKLERİNİ GÜÇLENDİRİYOR

PAÜ, üç Özbekistan üniversitesi ile öğrenci değişimi, eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında işbirliği anlaşması imzaladı.

PAÜ, Özbek üniversiteleri ile bilimsel ve kültürel iş birliklerini güçlendiriyor. Bu kapsamda üç üniversite ile öğrenci değişimi, eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında anlaşma imzalandı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen III. Türkiye-Özbekistan Eğitim Forumu’nda üç Özbek üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

İlk olarak, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Namangan Tekstil Endüstrisi Enstitüsü (NITI) Rektörü Prof. Dr. Xoliqov Qurbonali Madaminovich, bilim ve eğitim alanlarının geliştirilmesine yönelik karşılıklı iş birliğini kapsayan bir iyi niyet anlaşması (MoU) imzaladı.

Bir diğer anlaşma, PAÜ ile Buhara Devlet Üniversitesi arasında yapıldı. PAÜ Rektörü Kutluhan ve Buhara Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khamidov Obidjon Khafizovich arasında imzalanan protokol kapsamında; öğrenci değişimi, eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında iş birliği yapılması ve karşılıklı anlayışın teşvik edilmesi hedefleniyor.

Son olarak, PAÜ ile Karakalpak Devlet Üniversitesi arasında da bir iş birliği protokolü imzalandı. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Karakalpak Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. ReymovAkhmedMambetkarimovich’in imzaladığı protokol, eğitim ve bilimsel araştırma alanlarında iş birliği ve karşılıklı anlayışın geliştirilmesini amaçlıyor.