SANAYİCİLER SANDIK BAŞINDA
Denizli Sanayi Odası (DSO) üyeleri, 2026-2030 döneminde görev yapacak meclis üyelerini ve meslek komitelerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Mevcut Başkan Selim Kasapoğlu’nun tek aday olarak girdiği seçimde tüm komiteler seçime tek liste halinde katılıyor.
Denizli sanayisinin en önemli kurumlarından biri olan Denizli Sanayi Odası’nda (DSO) seçim heyecanı yaşanıyor. DSO’nun 2026-2030 döneminde görev yapacak organlarının belirleneceği seçim maratonu sabah saat 09.00 itibarıyla başladı. DSO Hizmet Binasında gerçekleştirilen ve akşam saat 17.00’ye kadar devam edecek oy kullanma işleminde sanayiciler, yeni dönemin yönünü tayin edecek meslek komitelerini ve meclis üyelerini seçiyor.
1524 ÜYE OY KULLANIYOR, MECLİS ÜYE SAYISI ARTTI
Toplam üye sayısının 2 bin 500 olduğu DSO’da oy kullanma hakkına sahip 1524 üye sandığa gidiyor. Yeni dönemde odanın organ yapısında da genişlemeye gidildi. Yapılan düzenlemeyle birlikte daha önce 37 olan meclis üyesi sayısı 46’ya yükseldi. Meslek komitesi sayısı 17’den 18’e çıkarken, toplam komite üyesi sayısı ise 91’den 110’a ulaştı. Tüm komitelerin tek liste halinde girdiği seçim sonucunda mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu’nun güven tazeleyerek yeniden başkan seçilmesi bekleniyor.

KASAPOĞLU: "ŞEHRİMİZE VE SANAYİMİZE YENİ BİR ENERJİ KATTIK"
Sandık başında seçim sürecini değerlendiren DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, 4 yıllık başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ve ikinci dönem için heyecanlı olduklarını belirtti. Kasapoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"4 yıllık süreci tamamladık; yine 4 yıllık yeni bir görev süresi için sandık başındayız. İkinci dönem için arkadaşlarımızla birlikte tekrar adayız. Bugün odamızda kurulan sandıklarda Denizli sanayisinin yeni dönem meclis ve komite üyeleri belirlenecek. Öncelikle seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Bugüne kadar emek veren yönetim kurulu, meclis ve komite üyesi tüm arkadaşlarıma ve oda çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.
İlk dönemimizde genç, dinamik ve heyecanlı bir ekiple Sanayi Odası’nı en iyi şekilde yönetmek için mücadele ettik. Şimdi ikinci dönemimiz başlıyor. Aramıza katılan yeni, genç meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte bu akşam inşallah yeni meclisimiz teşekkül edecek ve Denizli sanayisini daha iyi yerlere taşımak için çalışmaya devam edeceğiz."

"ZORLU KONJONKTÜRE RAĞMEN BÜYÜK MÜCADELE VERDİK"
Geçtiğimiz dönemin küresel ve ulusal ekonomik zorluklarla geçtiğine dikkat çeken Başkan Kasapoğlu, yeni dönemden umutlu olduklarını vurguladı:
"Bu 4 yıl boyunca yeni iştirakler kurduk, ulusal ve uluslararası ilişkilerimizi geliştirdik. Denizli Sanayi Odası’na yeni bir heyecan ve enerji kattık. Üyelerimizden ve şehrimizden gelen olumlu geri bildirimler de bu başarıyı doğrular nitelikte. Ancak geçtiğimiz dönemde dünyada yaşanan savaşlar, krizler, hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalar ve talep daralmaları, ihracat kenti olan Denizli’mizi doğrudan etkiledi.
Buna rağmen verimliliği artırmak ve üyelerimize en iyi hizmeti götürmek için büyük bir mücadele verdik. Yeni dönemde kazanmış olduğumuz tecrübe ve aramıza katılan taze kan arkadaşımızla sanayimiz için daha güçlü çalışacağız. Temennimiz, küresel şartların ve yatırım ortamının iyileştiği bu yeni süreçte Sanayi Odası’nın heyecanının sanayicimize çok daha güçlü yansımasıdır. Seçim sonuçlarının kentimize ve sanayimize hayırlı olmasını diliyorum."




