DESİAD 18. YAŞINI KUTLADI

Denizli’nin sanayici ve iş insanlarını aynı çatı altında toplayan Denizli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DESİAD), 18. yaşını kutladı. DESİAD Başkanı Nuri Turgut, ikinci ve üçüncü kuşağın işleri devralmaya başladığı kentte tasarıma dayalı, inovatif ve teknolojik üretimlerde artışa dikkat çekti, “Denizli, sanayici ve iş dünyası, çok daha güçlü, dünyaya sesini duyurabilir bir çalışma içerisinde olacak” dedi.

DEDA Düğün Salonları Viamor Lounge’da düzenlenen 18. Yıl kutlama programına Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Sanayi Odası eski Başkanı Müjdat Keçeci, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, GESİFED Başkanı Oktay Mersin, CHP Milletvekili Adayı Şeref Arpacı, İyi Parti Milletvekili Adayı İbrahim Şenel, BASİAD Başkanı Doğan Değirmencioğlu, DESİAD geçmiş dönem başkanları, Yönetim Kurulu ve üyeler katıldı.

BAYRAĞI DAHA İLERİ TAŞIMAMIZ GEREKİYOR

Yeni üyelere belgelerinin verildiği kutlama programında konuşan DESİAD Başkanı Nuri Turgut, 2005’te kurulan derneğin, adım adım bugünlere ulaştığını belirterek, “DESİAD, 18 yaşını doldurdu. 18 yaş rüşt yaşıdır. Bugün gelinen noktada bayrağı daha ileri taşımamız gerekiyor. Her insan, her meslek kutsal. İşçisi, köylüsü, emeklisi bu toplumun parçası. Devlet aygıtı bunların hepsinin bütünlüklü çalışmasından  oluşuyor. Bu bütünün içerisinde devri daim pompasını çalıştıran Hazine ve Maliye’nin önemli parçası sanayiciler ve iş dünyası. Burada bulunan insanlar, sahip oldukları imkanlarla, bu kadar sorumluluğu sırtına almadan çok daha keyifli problemsiz bir hayat  yaşayabilme imkanı varken bu mücadeleli  yolu seçerek bu ülke için katma değer üretmeye bu devlet aygıtının  daha güçlü çalışmasını sağlamaya çalışıyor” diye konuştu.

desiad

İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNİN SİYASETE ATILMASINI DESTEKLİYORUZ

Güçlü bir ekonominin önemine değinen Turgut, Denizli iş dünyası temsilcilerinin siyasete atılmasını desteklediklerini belirterek,  “Ekonomimiz ne kadar güçlü ise insanımızın başı o kadar diktir. Ekonomimiz ne kadar  güçlü ise biz o kadar özgürüzdür. Burada siyasetten arkadaşlarımız da var. Onlara da mesaj verelim. Bu dönemde seçim süreci içerisinde iş dünyasından arkadaşlarımızın da  kollarını sıvamış olması bizler için onur verici, aynı ortak dili kullandığımız, problemlerimizi yakından bilen insanların artık  bu şöyle olması lazım ötesinden elini taşın altına  koyarak karar verici noktaya geçmesi bizim için mutluluk verici” dedi.

desiad

KURUM KÜLTÜRÜ VE ORTAK AKIL VURGUSU

Önümüzdeki süreçte Denizli sanayici ve iş dünyasının çok daha güçlü dünyaya sesini daha güçlü duyurabilir bir çalışma içerisinde olacağını vurgulayan DESİAD Başkanı Turgut, “İkinci ve üçüncü  neslin bayrağı devraldığı bir süreci yaşıyoruz. DEİSAD olarak kurum kültürünü esas alarak ortak akılla iş yapıyoruz. Yeni yetişen neslin bu ortak akıl çerçevesi içerisinde çok daha bilinçli hareket ettiğini görüyoruz. Belli odaklanmış meslek gruplarının ötesinde çok daha farklı meslek gruplarının devreye girdiğini ve çok daha tasarıma dayalı, inovatif, teknoloji, bilime dayalı işlerin şehrimizde yaygınlaşmaya başladığını görüyoruz. Bu bizleri mutlu ediyor. Bundan sonraki buluşmalarımızda Denizli’nin çok daha geniş dünya pazarlarına açılmasını, çok daha inovatif, teknolojik, akıl bilim, hukuk vedemokrasi temelinden şaşmayacak şekilde mücadelesine devam etmesini ve çok daha güzel rakamlarla ülkemize, bölgemize katkıda bulunmasını diliyoruz” diye konuştu.

Kutlamada DESİAD’ın 18. Yaş pastasını protokol üyeleri ve DEGİAD Yönetim Kurulu üyeleri birlikte kesti.