EV TEKSTİLİ SEKTÖRÜ BU FUARDA BULUŞACAK

Ev tekstili sektöründe dünyanın en önemli organizasyonları  arasında yer alan Hometex 2023, 16 Mayıs’ta İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor. Fuara Denizli’den 96 firma katılırken, Denizli İhracatçılar Birliği de, stant açarak Denizli ev tekstili sektörünü tanıtacak.

Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi organizasyonuyla düzenlenen Hometex 2023, 16-20 Mayıs tarihleri arasında dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek sektör profesyonellerini ağırlayacak. Geçen sene 11 salonda toplam 200 bin metrekare alanda düzenlenen fuar, sektörün ulusal ve uluslararası oyuncularını İstanbul Fuar Merkezi’nde buluşturmuştu. Yerli ve yabancı 650’yi aşkın firmanın yeni ürünlerini sergilediği fuarda 5 gün boyunca 126 ülkeden 170 bin ziyaret yapılırken iş hacmi beklentileri aşarak yaklaşık 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

DENİZLİ’DEN 96 FİRMA KATILIYOR

Fuara ev tekstili sektörünü domine eden Denizli firmaları da çıkarma yapacak. Fuara, Denizli’den 96 firma stant açarak katılım sağlıyor. Denizli İhracatçılar Birliği de stant açarak tanıtım yapacak. Türkiye’nin ev tekstili sektöründeki üretim merkezi olan Denizli, ülkemizin toplam havlu ihracatının yüzde 75’ini, toplam bornoz ihracatının yüzde 65’ini, toplam nevresim ihracatının ise yüzde 55’ini gerçekleştiriyor. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, “Denizli olarak 150 milyon dolarlık bornoz, 480 milyon dolarlık havlu ve 325 milyon dolarlık nevresim ihracatımız mevcut. Sadece bu üç ürün grubunda 1 milyar dolara yakın bir ihracat potansiyelimiz bulunuyor” dedi.

850 FİRMA STANT AÇACAK

Fuarda bu yıl 850’ye yakın firma stantlı katılımcı olarak yer alacak. Fuarda 20’ye yakın ülkeden de yaklaşık 200 firma ürünlerini ziyaretçileriyle buluşturacak. Yüzlerce yerli ve yabancı markanın katılımıyla düzenlenecek Hometex’te  gerçekleştirilecek alım heyetleri de firmalara yeni ihracat ve iş birliği imkanları sunacak. Avrupa, Ortadoğu, Afrika, Asya, ABD ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere çok sayıda ülkeden potansiyel alıcıların yer alacağı fuarın sektörün ihracatına da önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor. Fuarda ayrıca dünyaca ünlü tasarımcılar, üretici firmaların ürünlerini kendi yorumlarıyla harmanlayarak  ziyaretçilerin beğenisine sunacak.