DENİZLİ'DEN 96 FİRMA HOMETEX'TE

Ev tekstili sektöründe dünyanın en önemli organizasyonları arasında yer alan Hometex 2023, İstanbul Fuar Merkezi'nde kapılarını açtı. Fuara Denizli'den 96 firma katılırken, Denizli İhracatçılar Birliği de fuarda stant açarak ev tekstili sektörünü tanıttı.

Sektörün çatı kuruluşu Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık Şirketi organizasyonuyla Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezinde 16-20 Mayıs tarihleri arasında  düzenlenen Hometex 2023, kapılarını ziyaretçilere açtı.

DENİZLİ'DEN 96 FİRMA HOMETEX'TE

Ev tekstilinde dünyanın en prestijli fuarlarından biri olan HOMETEX, sektörün ulusal ve uluslararası oyuncularını İstanbul'da buluşturuyor. Dünyanın farklı coğrafyalarından gelecek sektör profesyonellerini ağırlayan fuar, geçen sene 11 salonda toplam 200 bin metrekare alanda düzenlenmiş, sektörün ulusal ve uluslararası oyuncularını buluşturmuştu. Yerli ve yabancı 650'yi aşkın firmanın yeni ürünlerini sergilediği fuarda bu yıl 850'ye yakın firma stantlı katılımcı olarak yer aldı.

DENİZLİ'DEN 96 FİRMA HOMETEX'TE

DENİZLİ’DEN 96 FİRMA KATILIYOR

Fuara ev tekstili sektörünü domine eden Denizli firmaları da çıkarma yaptı. Denizli'den 96 firmanın stant açarak katılım sağladığı fuarda Denizli İhracatçılar Birliği de stant açarak sektöre yönelik tanıtım yaptı. Türkiye'nin ev tekstili sektöründeki üretim merkezi olan Denizli, ülkemizin toplam havlu ihracatının yüzde 75’ini, toplam bornoz ihracatının yüzde 65’ini, toplam nevresim ihracatının ise yüzde 55'ini gerçekleştiriyor.

DENİZLİ'DEN 96 FİRMA HOMETEX'TE

BAŞKANLAR FİRMALARI YALNIZ BIRAKMADI

Fuarın açılışına AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim kasapoğlu, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve ilgililer katıldı.

DENİZLİ'DEN 96 FİRMA HOMETEX'TE

Açılış töreninde Türkiye İhracatçılar Meclisi’ni temsilen katılan TİM Denetim Kurulu Üyesi ve DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli olarak 150 milyon dolarlık bornoz, 480 milyon dolarlık havlu ve 325 milyon dolarlık nevresim ihracatı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, sadece bu üç ürün grubunda 1 milyar dolara yakın bir ihracat potansiyeli bulunduğunu kaydetti. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan da, Hometex 2023'te stant açan üyelerini ziyaret ederek şehrin ihracatına değer katan yüz akı şirketleri emek ve başarılarından dolayı kutladı.

DENİZLİ'DEN 96 FİRMA HOMETEX'TE