DENİZLİ, İHRACAT İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Denizli ihracatının 2022 yılının ikinci yarısından itibaren düşüş eğilimine girmesi, Denizli İhracatçılar Birliği'ni harekete geçirdi. Denizli'nin yurt dışı pazarlarda etkinliğini artırmak ve yeni pazarlara açılma stratejisi kapsamında DENİB, son bir yılda 18 yurtdışı pazarlama programı düzenledi,  üyelerini uluslararası alıcılarla buluşturuyor.

DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 16-20 Mayıs 2023 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Hometex 2023 Fuarı'nda Denizli'den 96, Uşak'tan 6 olmak üzere birlik üyesi toplam 102 firmanın katılımcı olarak yer aldığını kaydetti. Memişoğlu, ev tekstili sektöründe dünyanın önde gelen firmalarını ağırlayan ve bu sene 27'ncisi düzenlenen Hometex 2023 Fuarı'nda sektörün ticaret geçmişinden aldığı deneyimi, kaliteyi ve tasarımda yarattığı farkı alıcıların beğenisine sunacağını, üye firmaların güncel trendleri yeşil dönüşümün ışığında inovasyonla harmanlayarak ürettikleri sürdürülebilir ürünleri uluslararası satın alımcılara tanıtacağını ifade etti.

DENİZLİ, İHRACAT İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYOR

DENİB'DEN 18 YURT DIŞI PAZARLAMA PROGRAMI

2023 yılının üyelerini uluslararası alıcılarla yoğun bir şekilde buluşturdukları bir yıl olduğunu ifade eden DENİB Başkanı Memişoğlu, "DENİB olarak son bir yılda 18 yurtdışı pazarlama programı gerçekleştirdik. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren üye firmalarımızın tüm dünyada bilinirliklerini artırmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesileyle, Hometex 2023 fuarında da birlik olarak yer aldık.  DENİB'de görevli çalışma arkadaşlarımız her türlü destek için fuar süresince sahada hazır olacaklar. Üye firmalarımızın toplantı organizasyonları için DENİB standını kullanabileceklerini bir kez daha hatırlatmak isterim" dedi.

DENİZLİ, İHRACAT İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Başkan Memişoğlu, sürdürülebilir ihracat vizyonu kapsamında yurt dışı etkinliklere hız verdiklerini vurgulayarak, şubat ayında Japonya, Hırvatistan ve Moskova’da düzenledikleri 3 uluslar arası etkinlikle 32 Denizli firmasını 106 yabancı firmadan 151 satın alımcı ile buluşturduklarını söyledi. Mart ayında Middle East Energy ve Riyad’da Turkexpo fuarlarına DENİB olarak katılım sağladıklarını ifade eden Memişoğlu, “Ev tekstili URGE grubumuzla ABD’ye bir heyet düzenledik. Yine ev tekstili UR-GE projemiz çerçevesinde Meksika, Brezilya, Güney Afrika ve Kolombiya’dan davet ettiğimiz alım heyetini Denizli’de ağırladık.İhracatçı firmalarımızla mevcut pazarlarımıza ek olarak yeni ve alternatif pazarlarda daha güçlü yer alarak ülkemiz ekonomisine sunduğumuz katkıyı artıracağımıza inanıyorum” açıklamasını yaptı.