DTO BAŞKANI ERDOĞAN: DENİZLİ FİRMALARINI, DÜNYA İLE BULUŞTURUYORUZ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın önderliğindeki Denizli heyeti, Denizli’nin bu yıl 95 firmayla boy gösterdiği Hometex 2023 Fuarı’ndan döndü. DTO Başkanı Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak, üyelerimizi her ay dünyanın dört bir tarafındaki farklı farklı fuarlara gönderiyoruz. Denizlili firmalarımızı, dünya ile buluşturuyoruz.” dedi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Denizlili tekstilcilerin en önemli organizasyonlardan biri olarak gördüğü ve her yıl büyük bir hazırlık yaparak katıldığı İstanbul’daki Uluslararası Ev Tekstili Fuarı Hometex 2023’te yer alan firmaların stantlarını ziyaret etti; fuar ve sektörleriyle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Başkan Erdoğan’a Denizli Milletvekili Şahin Tin’in yanı sıra aynı sektörde yer alan DTO Meclis Başkanı Salih Sarıkaya ve DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Taşevli ile DSO Başkanı Selim Kasapoğlu eşlik etti.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: DENİZLİ FİRMALARINI, DÜNYA İLE BULUŞTURUYORUZ

BAŞKAN ERDOĞAN: DTO OLARAK, FUARLARI ÖNEMSİYORUZ

Başkan Erdoğan, fuardaki temaslarıyla ilgili değerlendirmesinde, fuarların DTO’nun öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. Fuarlara bakış açılarının sektörlerin son yıllardaki hızlı yol almasındaki en önemli etkenlerden biri olduğunun altını çizdi. Erdoğan, “Denizli’miz artık tasarımda ve modada da önde olan şehirler arasında. Biz de oda olarak hem ev tekstil fuarına hem de sektör bazlı önem arz eden tüm fuarlara çok ciddi anlamda destek veriyoruz. Hem girişimde bulunduğumuz yatırım yaptığımız sektör sayısı hem de ihracatçı firma sayımız hızla arttı. Denizli Ticaret Odamızın üye sayısı 22 bine yaklaştı. Denizli olarak ihracatta, ekonomide Türkiye'de ilk ondayız.” dedi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: DENİZLİ FİRMALARINI, DÜNYA İLE BULUŞTURUYORUZ

BAŞKAN ERDOĞAN: TEKSTİLCİLERİMİZİN, DENİZLİ'MİZİN ADINI LAYIKIYLA TAŞIMALARINDAN BÜYÜK ONUR DUYDUK

Denizli’nin Türkiye'nin ihracatçı ilk 10 şehrinden biri olduğunu da anımsatan Başkan Erdoğan, “Ülkemizin 3 milyar doları aşan ev tekstili ihracatının yarısı, geçen yıl 185 ülkeye 3.100’e yakın ürün grubunda yaklaşık 5 milyar dolarlık ihracat yapan Denizli’mizden. Ülkemizin havlu ihracatının yüzde 75’i, bornoz ihracatının yüzde 65’i ile nevresim ihracatının yüzde 55’i de şehrimizden. Bu üç üründe yıllık yaklaşık 1 milyar dolarlık ihracatımız var. Bu sene bu tür fuarlar sayesinde, bu kalemlerdeki ihracatımız ile gelirimiz daha da artsın istiyoruz. Denizli Ticaret Odası olarak tüm imkanımızla ve var gücümüzle ülkemize, milletimize ve şehrimize değer katan, kazandıran, üretken herkesin her kesimin her daim yanındayız. HOMETEX'te de tekstilcilerimize eşlik ettik. Denizli'mizin adını layıkıyla taşımalarından büyük onur duyduk. Bu kapsamda çaba gösteren herkesi işvereninden çalışanına kadar tek tek canı gönülden kutluyor başarılarının artarak devamını diliyorum” dedi.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: DENİZLİ FİRMALARINI, DÜNYA İLE BULUŞTURUYORUZ

MİLETVEKİLİ TİN: DENİZLİ İŞ DÜNYASININ MÜCADELECİ RUHU, ŞEHRİMİZİN KALKINMASINDA KİLİT ROL OYNUYOR

Denizli Milletvekili Şahin Tin ise Denizli iş dünyasının mücadeleci ruhunun şehrin kalkınmasında kilit rol oynadığını söyledi. Milletvekili Tin, “Pandemi dönemi tüm dünyayı olumsuz etkiledi. Ama biz bu sayede bunu fırsata çevirmeyi başardık. Pandemi ile geçen iki yıllık dönemde üreticimiz, ihracatçımız Avrupa'daki yakın ülkelere satışlarını artırarak, iyi bir gelir elde etti. Ancak aynı süreçte başlayan hammadde krizi hala devam ediyor. Üretimler daraldı, bunun sonucunda da fiyatlar ve enflasyon arttı. Bu olumsuzluklara rağmen ihracatçımız, sanayicilerimiz yılmadan, usanmadan fuarlarda rızıklarının peşinde koşuyorlar; hepsine başarılar diliyorum.” dedi.

Bu yıl İstanbul'da 27.'si düzenlenen Uluslararası Ev Tekstili ve Aksesuarları Fuarı Hometex 2023'e giden Denizli Ticaret Odası heyeti temaslarının ardından Denizli’ye döndü.