LAVANTA KOKULU HAVLU İLE FARK YARATTI

Denizli'nin ev tekstili sektöründe inovatif ürünleriyle öne çıkan firmalarından Gelin Tekstil, Hometex 2023 Fuarına Ar-Ge çalışmaları sonucu ürettiği lavanta kokulu havlu ile damga vurdu. Fuarda yerli ve yabancı sektör temsilcilerinin odak noktası olmayı başaran Gelin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Kes, “Lavanta kokulu ürünlerimiz fuarda  büyük ilgi gördü” dedi.

Ev tekstilinde dünyanın en prestijli fuarlarından biri olan Hometex 2023 sektörün ulusal ve uluslararası oyuncularını İstanbul’da buluşturdu. Dünyanın dört bir köşesinden sektör temsilcilerinin  bir araya geldiği fuara Denizli'den de 96 firma stant açarak katılım sağladı. Fuara yeni koleksiyonuyla katılan Denizli firmalarından Gelin Tekstil, lavanta kokulu ürünleriyle dikkat çekti. Yerli ve yabancı ziyaretçiler Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen lavanta kokulu havluya özel ilgi gösterdi. Gelin Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Kes, inovatif ürünlerinin fuarda fark yarattığını söyledi.

Lavantanın sağlık açısından çok yararlı ve hijyenik olduğunu belirten Osman Nuri Kes,  “Mitolojide Kloepetra’nın güzellik sırrının lavantadan geldiği rivayet edilir. Lavanta yağının cilde  ve dermotolojik kullanımlarda inanılmaz iyileştirici özelliği olduğunu da biliyoruz. Lavanta  çayı ve lavanta kokusunun  ağrılara, ruh sağlığına ve  kişiyi mental olarak  rahatlatma özelliğine sahip olduğu ise klinik deneylerle ispatlanmıştır. Hijyen ev tekstilinde özellikle cildimize direkt temas eden havlu ve bornozda çok önemlidir. Biz hijyen ve lavantanın mucizevi etkisini havlu ve bornozda birleştirerek inovatif bir ürün yaratmak istedik” dedi.

Gelin Tekstil

Mikro kapsüller içine yerleştirildi

 Ar-Ge  çalışmaları sonucu boyahane çözüm ortakları ile birlikte finishing işlemlerinde havlunun pamuk elyaflarının arasına lavanta kokulu mikro kapsüller yerleştirdiklerini söyleyen Kes, “ Mikro kapsüllerin en rahat yerleşebileceği iplik-lif  ve  havlu dokusunu çeşitli denemeler ile araştırdık. Bir çok deneme sonunda istediğimiz neticeye ulaştık. Lavanta rengindeki havlumuzun üzerine lavanta çiçeğini  nakışladık. Havlu kullanımında içinde bulunan mikro kapsüller patlıyor ve çok hoş bir lavanta kokusu ortaya çıkıyor. Yumuşacık havlunun su emiciliğinin yanında ortaya çıkan koku kişiyi rahatlatıyor ve mutluluk veriyor. Aynı zamanda cilde de iyi geliyor” diye konuştu.

gelin tekstil

Ar-Ge Bölümü yeni kokular üzerinde çalışıyor

Lavanta kokulu havluyu İtalya, Yunanistan, Dubai, Katar, Rusyaya ihraç ettiklerini ifade eden Kes, “İnovatif ürünler ve yenilikler ev tekstilinde müşterilerimizin özellikle aradığı ve satın almak istediği kalemler. AR-GE ekibimizle de dikkat çeken ev tekstili ürünleri geliştirmeye devam ediyoruz. Fuarda da müşterilerimize sunduğunuz lavanta kokulu ürünlerimiz büyük ilgi gördü. Şu anda Ar-Ge bölümümüz  vanilya, gül, aloe vera ve odun kokuları üzerinde çalışıyor. Bu havluları da en kısa zamanda geliştirerek üretimine başlamayı planlıyoruz” dedi.