BENZİNE BU GECE BİR ZAM DAHA GELİYOR

Petrol fiyatlarındaki sakin gidişata rağmen Dolar/TL kurundaki artış, akaryakıt fiyatları için zam haberlerini beraberinde getirdi. Geçen hafta motorin fiyatlarındaki zammın ardından, bu gece yarısı itibariyle benzinin litre fiyatında da bir artış bekleniyor.

 

Petrol fiyatları, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki borç tavanı tartışmalarının yeniden tıkanması sonucu Cuma günü yükselişini durdurarak düşüşe geçti. Ancak, ABD dolarındaki zayıflık, petroldeki düşüşün etkisini bir ölçüde sınırladı. Brent petrol fiyatı, son dört haftadaki yüzde 14'lük düşüşten sonra haftalık bazda yüzde 2'lik bir artış gösterdi. Bu durum, Türkiye'de zaten rekor seviyelerde olan dolar/TL kuru ile birleşince, akaryakıt fiyatlarındaki artış kaçınılmaz hale geldi. Geçen hafta motorin fiyatlarındaki zammın ardından, bu hafta bir artış daha bekleniyor.

BENZİNİN LİTRE FİYATINDA 77 KURUŞLUK ZAM TAHMİN EDİLİYOR

Son zamla birlikte motorinin litre fiyatı 76 kuruş artmıştı. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde benzinin litre fiyatında 77 kuruşluk bir artış öngörülüyor. Mazot fiyatlarının ise değişmeyeceği tahmin ediliyor. Yeni zammın ardından, Denizli'deki ortalama benzin litre fiyatının 21 TL'ye yükseleceği öngörülüyor.