OSB'NİN PROJESİYLE SURİYELİLER EĞİTİM ALARAK MESLEK SAHİBİ OLDU

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, İŞMEP Projesi ile geçici koruma altındaki çerçevesinde 61 Suriyeliye mesleki eğitim vererek, istihdam edilmelerini sağladı. Projeden 97 Türk vatandaşı da yararlanırken, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yetkilileri Denizli OSB Müdürlüğü’nü ziyaret ederek proje hakkında bilgi aldı.  

HABER MERKEZİ

Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Türk Vatandaşları İçin İnsana Yakışır İşlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında Denizli OSB Müdürlüğü ve Uluslararası Çalışma Örgütü arasında geçen yıl imzalanan İşyerinde Mesleki Eğitim ve Gelişim Programı (İŞMEP) çerçevesinde tekstil, makine ve mermer sektörü öncelikli olmak üzere 100 Suriyeli ve 100 Türk vatandaşın çalışma onaylarının alınması ve mevcut eleman arayan firmalara yerleştirilip meslek sahibi olması hedeflendi.

DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde kurulan Denizli ILO Ofisi Proje ekibi, geçen yıl haziran ayında mesleki eğitim ve istihdam çalışmalarına başladı. Denizli ILO Ofisi Proje Ekibi, DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Hakkı Öztürker koordinatörlüğünde 6 kişilik bir ekip ile firma ziyaretlerine başladı.  Proje uygulama sürecinde işe yerleştirilecek Geçici Koruma Altındaki Suriyeli ve Türk vatandaşların çalışma başvuruları, izinlerin alınması ve mesleki eğitim ile istihdam alanlarına yönelik çalışmak isteyen kişilerin başvuruları değerlendirilerek, ILO projesinden yararlanıp yararlanamayacakları belirlendi.

OSB'NİN PROJESİYLE SURİYELİLER EĞİTİM ALARAK MESLEK SAHİBİ OLDU

400 KURSİYER MÜLAKATA ALINDI

Geri kalan 9 aylık süreçte işe yerleştirilen kişilerin destek ödemeleri ve firmalardan alınacak matbu belgeler tamamlanarak işyerlerine firmalara teşvik ödemeleri gerçekleştirildi. Proje çerçevesinde istihdam gerçekleştirilen firmalar 6 ay boyunca istihdam edilen kişi sayısınca asgari ücretin yüzde 30’u ve SGK prim desteklerinden faydalandı, yaklaşık 400 kursiyer firmalar ile mülakata alındı, mesleki gelişim eğitimleri verildi. 97’si Türk vatandaşı, 61’i de geçici koruma altındaki Suriye vatandaşı 158 aday işe yerleştirildi.

OSB'NİN PROJESİYLE SURİYELİLER EĞİTİM ALARAK MESLEK SAHİBİ OLDU

İŞ BİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK

Ziyaret sırasında göstermiş olduğu misafirperverlik dolayısı ile Bölge Müdürü Ahmet Taş’a teşekkürlerini sunan Proje Koordinatörü Emily Harwıt, Denizli OSB Müdürlüğü ile başarılı bir projeyi hayata geçirdiklerini, firmaların istihdam edilen çalışanlara yaklaşımlarından memnuniyet duyduğunu belirtti. Denizli OSB ILO Ofisi Proje Koordinatörü Hakkı Öztürker ve proje ekibine yapmış oldukları çalışmalar için de teşekkür eden Harwıt, özellikle engelli istihdamı konusunda projenin gerçekleşmiş olduğu 6 il içerisinde Denizli OSB’nin ilk sırada olduğunu belirtti. Harwıt,Denizli OSB ile iş birliklerinin devam edeceğini ve yeni projeler ile çalışmaların süreceğini belirterek ziyareti tamamladı.