DENİZLİ İŞ DÜNYASI STRATEJİK EYLEM PLANINI HAZIRLIYOR

Denizli Sanayi Odası, değişim ve dönüşüm süreci için stratejik eylem planının istişare edildiği ‘21. Yüzyılda Denizli Sanayisi: Yükselen Değer” strateji çalıştayı gerçekleştirdi.

Denizli Sanayi Odası (DSO) öncülüğünde kentin şehrin ürettiği katma değeri en üst seviyeye taşımak, kentin iktisadi gelişimine katkı sağlamak ve Denizli sanayisinin uluslararası pazardaki marka imajını en üst seviyelere taşımak amacıyla “21. Yüzyılda Denizli Sanayisi: Yükselen Değer” strateji çalıştayı yapıldı. Dünyada genelinde başlayan değişim ve dönüşüm süreci için stratejik eylem planının istişare edildiği toplantı, Anemon Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “Gelişen teknolojiler, küresel ısınma, dijitalleşme, hayatımızı pek çok alanda, pek çok noktada etkilemeye başladı. Yaşam şekilleri değişiyor. Yaşam şekillerinin değişmesiyle birlikte üretim yöntemleri ve şekilleri, ticaretin dinamikleri de değişiyor. Dünya, hızlı bir değişim ve globalleşme içerisinde. Yaşadığımız pandemi süreci; dünyayı, ülkemizi, sanayiyi ve hayatı her koşulda etkiledi. Az ya da çok bugün hala pandeminin etkilerini sanayide, üretimde ve hayatımızda hissediyoruz. Dünya bir şekilde kendi sıkıntılarından kurtulma çabası içinde. Avrupa, öyle ya da böyle bir savaşın içinde. Bunun yarattığı etkiler var” dedi.

“AMACIMIZ KENT SANAYİSİNE STRATEJİK PLAN HAZIRLAMAK”

Denizli’nin ekonomik faaliyet anlamında coğrafyada etkili olan bir kent olduğunu ifade eden Başkan Kasapoğlu, “Bu kent 1960’ların sonunda başlayan sanayileşme süreciyle özellikle ihracat anlamında önemli yollar ve mesafeler kat etti. Denizli, ihracatta bazen 8, bazen 9’uncu oluyor ama Türkiye’nin ilk 10 içerisindeki ihracatçı kenti. Sanayi üretim kapasitesi anlamında da Denizli, Türkiye’nin ilk 10 şehri arasındadır. Denizli’de kadın istihdamı da ilk sıralarda diyebiliriz. Dolayısıyla Denizli, bir şekilde ülke sanayisine önemli katkılar sağlamış, önemli değerler yaratmış bir kent. Bugün geldiğimiz bu değişiklikler, bu değişim, bu rüzgarın etkisiyle Denizli Sanayi Odası olarak bizim de amacımız kent sanayisine bir stratejik plan hazırlamak. Yeni gelişen dünyada yeni dinamiklerde Denizli sanayisinin öneminin korunmasını sağlamak ve hatta daha iyi yerlere gelmesini sağlamak. Bizler bu çalışmaları yaparken, Denizli’ye nasıl katkı sağlayabiliriz, Denizli daha iyi noktalara nasıl getirebiliriz diye düşünürken bu strateji çalışma toplantısını planladık. Çünkü biz bunun ortak akıl ile yürümesi gerektiğini düşünüyoruz. Bir çalışma ve bir planlama kültürüyle Denizli sanayisine önümüzdeki dönemde hep birlikte ortak kültür ve ortak akıl ile katkı koymayı düşünüyoruz. Dolayısıyla bugün bu toplantıyı yaptık” diye konuştu.