MODEL FABRİKADA KONYA MODEL  OLACAK

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Konya’nın ‘Model Fabrika Projesi’nde mentorluk yapacağını açıkladı. Denizli OSB’de kurulacak Model Fabrika’nın mimari proje çalışmasının da hazır olduğunu ifade eden Kasapoğlu; “Denizli’de bu yıl içinde Model Fabrika’yı hayata geçirmek ve sanayicinin hizmetine sunmak için de yol almış olacağız” dedi.

 

Model Fabrika çalışması, Türkiye’de 2015 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinesinde başlatıldı ve Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya ile Mersin’de kurulumu tamamlandı. İşletmelere dönüşüm yolculuklarında rehberlik eden Model Fabrika’nın; Denizli, Eskişehir, Kocaeli, Malatya, Samsun ve Trabzon’da kurulum çalışmaları devam ediyor. Denizli’de yapılması amaçlanan fabrikayı kurma görevi ise Bakanlık tarafından Denizli Sanayi Odası’na (DSO) verildi. DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, proje kapsamında önce Bursa, ardından da Konya’ya inceleme ziyaretlerinde bulunduklarını ifade etti. Konya ziyaretinin ardından açıklama yapan Başkan Kasapoğlu; “Konya, kuracağımız fabrikanın da Mentör Model Fabrikası olacak. Bundan sonraki süreçte onlarla birlikte ilerleyeceğiz” dedi.

“YIL İÇİNDE HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ”

Model Fabrika’nın mimari proje çalışmasının da hazır olduğunu ifade eden Kasapoğlu; “Bundan sonra proje onaya sunulacak. Bakanlıkla görüşmelerimiz olacak. Denizli’de bu yıl içinde Model Fabrika’yı hayata geçirmek ve sanayicinin hizmetine sunmak istiyoruz. Konya ziyaretinde oradaki başkanlarımız da bizi samimiyetle misafir ettiler. Ticaret Odası, Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi ziyaretimiz oldu. Orada yapılan çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Ülke sanayisinin gidişatı, önümüzdeki süreçte neler yapılması gerektiği üzerinde istişarelerimiz oldu. Konya hızlı gelişen ve hızlı bir şekilde sanayileşen bir kent. Konya’da güzel işler yapılmış. Bunları gördük ve bunları konuştuk. Ana gündem maddemiz, Model Fabrika’ydı. Model Fabrika’nın nasıl olması gerektiğini, nasıl yol almamız gerektiğini konuştuk. Önümüzdeki günlerde işbirliğimiz devam edecek” diye konuştu.