KURBAN PAZARI DURGUN

Denizli'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pazarda durgunluk var. Satıcılar her sene olduğu gibi bu senede vatandaşın son günü beklediğini söyledi.   

 

İHA
Denizli'de Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvanlar alıcılarıyla buluşmak için pazarda yerlerini almaya başladı. Bayrama sayılı günler kala pazara getirilen hayvanları büyük bölümü satılamadı. Satışların durgun seyretmesinin nedeni fiyatların yüksek olmasına bağlanırken,  satıcılar ve vatandaşlar son günü işaret etti.

Kurbanlık satıcıları vatandaşların genellikle fiyat araştırması için pazarda gezdiğini söylerken, alıcılar da piyasada düşüş beklediklerini belirtti. Pazarın en gözde hayvanı ise 800 kilogram ağırlığındaki simental cinsi  ‘Paşa' isimli büyükbaş oldu. 

KURBAN PAZARI DURGUN
"VATANDAŞ FİYAT ÖĞRENMEK İÇİN GELİYOR"

Hayvanlarının satmak işçin Antalya'dan gelen Cemal Çakmak, “Antalya'dan hayvanlarımı alarak pazara getirdim. Vatandaşların bir çoğu buraya fiyat öğrenmeye geliyor. Allah'ın izniyle Arife günü hepsini satarız. Hayvanların elde kalacağını düşünmüyorum" dedi. Küçükbaş hayvan satıcısı olan Adnan Çelik'de, “35 tane hayvan getirdik ve 9 tanesini sattık. Talep şu an biraz düşük. Vatandaşlar  fiyat sorup gidiyor. Şu anda pazar bomboş. Arife gününü bekliyoruz. Fiyatlar 10-12 bin TL civarında gidiyor ve hayvanına göre de zaman zaman değişiklik gösteriyor” şeklinde konuştu. 

KURBAN PAZARI DURGUN
ERZURUM VE AĞRI'DAN SATICILAR ÇOĞUNLUKTA

Fiyat öğrenmek için pazara gelen Mehmet Avşar, “Piyasa şimdilik biraz pahalı ama ucuzlayacak diye biz de bakıyoruz. İnşallah fiyatlar düşer. Herkesin olduğu gibi bizim de niyetimiz son gün gelip hayvan almak. Şu andaki fiyatlara bütçelerimiz el vermiyor. Genellikle satıcılar Erzurum, Ağrı gibi Doğu bölgesinde bulunan illerden gelmiş” diye konuştu. 
 

KURBAN PAZARI DURGUN
PAZARIN GÖZDESİ 'PAŞA'

Hayvan pazarının en pahalısı olan 'Paşa'nın sahibi Mehmet Şefik Yıldırım ise, “Erzurum Karayazı ilçesinde buraya geldim. 7-8 gündür buradayım. Müşterimizi bekliyoruz. Şu anda satışlar sakin ve müşteri yok. Alıcılar son günü bekliyor. Paşa şu anda meydanın en büyük büyükbaş hayvanı durumda. 800 kilogram ağırlığında bulunuyor. 125 bin TL istiyoruz. 115-116 bin TL gibi fiyat veren var ama henüz kimseyle anlaşamadık. Paşa yeni sahibini bekliyor” ifadelerini kullandı.