YARGITAY'DAN KİRACILARI SEVİNDİRECEK KARAR

Yıllardır kiracılar ve ev sahipleri arasında tartışma konusu olan tadilat masraflarıyla ilgili dikkat çeken bir karar açıklandı. Yargıtay'ın verdiği karara göre, kiralanan evde yapılacak faydalı ve zorunlu tadilatların masrafları ev sahibinden talep edilebilecek. Bu karar, kiracıların yüzünü güldürdü ancak tek bir şartın olduğu belirtiliyor.

SELAMİ AYDIN

Tadilat masrafları, bir kiracının Antalya'da açtığı davayı kazanmasıyla gündeme geldi. Mahkeme, kiracının kiraladığı evde yapılacak faydalı ve zorunlu tadilatların masraflarının ev sahibinden istenebileceğine hükmetti.

YARGITAY, SON KARARIYLA  NOKTAYI KOYDU

Kiracılar, evlerinde tadilat yapmak istediklerinde sadece ev sahibine haber vermekle yükümlü olacaklar. Kiracılar, ihtiyaç duydukları durumlarda evlerinde tadilat yapabilecek ve bu masrafların bedelini ev sahibinden talep edebilecekler. Bir kiracı, Antalya'da bulunan dükkanında tadilat yaptırmış ve masrafların ev sahibi tarafından karşılanmasını istemişti. Ancak olumsuz yanıt alınca mahkemeye başvurmuştu. Yargıtay'ın son kararı ise kiracıları sevindirdi. Kiralanan evde yapılacak faydalı ve zorunlu tadilatların masrafları artık ev sahibinden talep edilebilecek.

TEK BİR ŞART VAR

Kiracılar, ev sahiplerinden yapılan masrafları tam anlamıyla geri alabilecekler, ancak bunun bir şartı bulunuyor. Kiracılar, evde oturdukları sürece tadilat masraflarını ev sahiplerinden talep etmeyecekler, ancak taşındıklarında bu masrafları talep edebilecekler.