ALKOL VE SİGARAYA BÜYÜK ZAM

Sigara ve alkollü içkilere bir kez daha zam yapıldı.

SELAMİ AYDIN

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, başlangıçta yüzde 15 zam yapılan sigaraya haziran ayının başında 5 lira daha zam geldiğini duyurdu. Aybaş, alkollü içkilere de yüzde 25-30 oranında zam yapıldığını belirtti.

SİGARAYA YENİ ZAM GELDİ!

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, başlangıçta yüzde 15 zam yapılan sigaranın haziran ayının başında 5 TL daha zamlandığını hatırlatarak, "Dün itibarıyla belirli bir sigara markasına 5 TL zam yapıldı" dedi. Zam yapılan sigara markasının en ucuz sigarasının fiyatı 40 liraya çıktı.

Aybaş, geçen ay yapılan sigara zammından sonra yaptığı açıklamada, sigaraya bir kez daha 5 TL zam yapılmasını beklediğini ifade etmişti.

ALKOLE YÜZDE 30 ZAM GELDİ!

Aybaş, sigaraya yapılan zamların süreceğine işaret ederken, alkollü içkilere de zam geldiğini duyurdu.

Bir alkollü içki grubunda votka, viski ve tekila ürünlerine yüzde 25 zam yapıldığını belirten Aybaş, bazı ürünlerde bu zammın yüzde 30'u kadar olduğunu söyledi.

100 CL'LİK VİSKİ FİYATI 1200 LİRAYA ÇIKTI!

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar ise son zamdan sonra viski fiyatlarının ne kadar yükseldiğine dikkat çekerek, belirli bir markanın 100 cl'lik viski fiyatının 1200 liraya çıktığını aktardı.

Ayrıca, mayıs ayında rakı fiyatlarına da zam yapılmış, 70'lik rakıya yüzde 7,5 oranında zam gelmişti. 70'lik rakıdaki zam oranı yıl başından bu yana ise yüzde 19 olarak gerçekleşmişti.