YAĞIŞLAR HİCAZ NARINI DA VURDU

Türkiye'nin nar üretim merkezlerinden olan Denizli'de, iyi tarım uygulamaları ile sertifikalı olarak üretilen Hicaz narı da diğer tarım ürünleri gibi geçtiğimiz ay meydana gelen dolu ve aşırı yağışlardan etkilendi. 

GÜRKAN GÖK 

Türkiye'nin önemli nar üretim merkezlerinden olan Denizli'de, iyi tarım uygulamaları ile sertifikalı olarak üretilen Hicaz narının yüzde 80'i yurt dışına ihraç ediliyor. Denizli tarımının önemli gelir kaynaklarından olan Hicaz narı, geçtiğimiz ay kentte yaşanan dolu ve aşırı yağışlardan etkilendi. 

Konuya ilişkin açıklama yapan Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Kentimizin sulu tarımının gözdesi olan Hicaz narında geçtiğimiz yıl 55 milyon kilo rekolte elde etmiştik. Bu yıl rekoltede düşüş yaşanmasını bekliyoruz. Çünkü aşırı yağışlar tam da tozlaşma ve döllenmenin olduğu zamana denk geldi. Yağışların peş peşe yaşanmasıyla birlikte düzenli ilaçlama da yapılmadı. Bu nedenle üreticilerimiz, ilerleyen günlerde harnup güvesi ve kahverengi leke ile karşı karşıya kalacak. Çiftçilerimizin mücadelesi şimdiden başladı ve tedbir alınmaya çalışılıyor. Bunlar bizim zarar hanemize yazılıyor. Pamukkale Ovası’nda ayrıca Eşme limon ayvası yetiştiriliyor. Ayvada da ateş yanığı hat safhada” ifadelerini kullandı.

YAĞIŞLAR HİCAZ NARINI DA VURDU