DSO BAŞKANI KASAPOĞLU: “DÜNYA EKONOMİSİ FARKLI DİNAMİKLERE EVRİLİYOR”

Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu; “Dünya ekonomisi farklı dinamiklere evrilerek, yeni normaller bulmaya çalışıyor. Avrupa en büyük pazarımız olduğu için oradaki durgunluk en büyük sıkıntımız” dedi.

GÜRKAN GÖK

Denizli Sanayi Odası (DSO) ve Oyak Yatırım iş birliğinde ‘2023 İkinci Çeyrek Ekonomik Veriler ve Beklentiler Bilgilendirme Toplantısı’ yapıldı. Ekonomist Özlem Derici, Oyak Portföy Genel Müdürü Yiğit Gözübüyük, Oyak Yatırım Hazine Grup Müdürü Deniz Kumcuoğlu toplantıya konuşmacı olarak katıldı.

DSO BAŞKANI KASAPOĞLU: “DÜNYA EKONOMİSİ FARKLI DİNAMİKLERE EVRİLİYOR”
“DÜNYA EKONOMİSİ FARKLI NORMALLER BULMAYA ÇALIŞIYOR”

DSO ev sahipliğinde Türkiye ve dünya ekonomisinin gidişatı ile ilgili belli aralıklarla toplantılar gerçekleştirdiklerini ifade eden DSO Başkanı Selim Kasapoğlu; “Pandemiden sonra dünya ekonomisi farklı dinamiklere evrilerek, yeni normaller bulmaya çalışıyor. İhracatımız, son dönemde hızlı bir şekilde gerilemeye başladı. Avrupa en büyük pazarımız olduğu için oradaki durgunluk en büyük sıkıntımız. Bunun dışında kurun baskılanması konusu hep gündemimizde. Ekonomi politikalarının oluşması ile birlikte bu baskının bir nebze olsun azaldığını gözlemliyoruz. Ama ülkenin içinde bulunduğu enflasyonist pozisyon, ihracatçının hedefini her ay revize etmesi gerektiği ihtiyacını oluşturuyor” dedi. 

DSO BAŞKANI KASAPOĞLU: “DÜNYA EKONOMİSİ FARKLI DİNAMİKLERE EVRİLİYOR”

“TÜRK EKONOMİSİNİN REKABET ETMESİ ÇOK ZOR”

Önümüzdeki süreçte uygulanacak para ve maliye politikaları ile sanayicin ve ihracatçının durumu da daha netlik kazanacağını ifade eden Kasapoğlu; “Ancak bugün uygulanan politikalarla Türk ekonomisinin rekabet etmesi çok zor görünüyor” diye konuştu. Başkan Kasapoğlu; sanayi girdi maliyetleri ve dünya ekonomisinin güncel durumu hakkında da düşüncelerini aktardı.

DSO BAŞKANI KASAPOĞLU: “DÜNYA EKONOMİSİ FARKLI DİNAMİKLERE EVRİLİYOR”

OYAK YATIRIM FIRSATLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantı konuşmacıların, yatırım önerileri, Türkiye ve dünya ekonomisinin yönü, ekonomideki dalgalanmalar ve Oyak Yatırım fırsatları hakkında bilgilendirme de bulunması ve soru cevap bölümü ile son buldu. Toplantının ardından, Kasapoğlu, konuşmacılara aydınlatıcı ve interaktif sunumları için teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti.