EK MTV İKİ TAKSİTTE ÖDENEBİLECEK

Temmuz ayı itibarıyla en düşük memur aylığını 22 bin 17 liraya çıkaran, emekli maaşlarını yüzde 25 oranında artıran, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin zararlarının telafisi gerekçesiyle ek motorlu taşıtlar vergisi (MTV) getiren torba kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülüyor. Teklifin, Emekli Sandığı emeklilerine yılın 6 ayı için enflasyon farkı ile birlikte toplamda yüzde 25 zam yapılmasını ve ek MTV içeren ilk 7 maddesi kabul edildi.

İHA

Teklifin kabul edilen ilk maddesine göre depremlerin zararlarının telafisi için bir kereye özgü 2023 yılında ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınacak.

Buna göre yasanın Resmi Gazete’de yayımlandığı tarihte, kayıt ve tescilli bulunan otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, uçak ve helikopterler dahil tüm taşıtlar ile 31 Aralık 2023 tarihine kadar kayıt ve tescil edilecek olan tüm taşıtlar, ek MTV kapsamında olacak.

Ek MTV, 2023 yılı için tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar olacak ve iki eşit taksitte ödenebilecek. Ek MTV’nin ilk taksidi, düzenlemenin yayımlandığı ayı izleyen ayın sonuna kadar ödenecek. Teklifin Temmuz ayı içinde kanunlaşması halinde ek MTV'nin ilk taksiti Ağustos ayı sonuna kadar ödenecek, ikinci taksidinin ise Kasım sonuna kadar ödenmesi gerekecek.