DENİZLİLİ SANAYİCİYE ÖZBEKİSTAN’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) ve Denizli Sanayi Odası (DSO) ev sahipliğinde Özbekistan İş Forumu düzenlendi. Forumda özellikle tekstil, maden, doğal taş sektörlerinde Özbekistan’ın sunduğu cazip fırsatlar ele alınırken, ikili görüşmelerde olası işbirliği imkanları ele alındı. Özbekistan Navoi  Bölgesi’nden gelen iş dünyası temsilcileri Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret ederek firma ziyaretleri gerçekleştirecek. 

OSMAN NURİ BOYACI

Denizli Sanayi Odası’nda düzenlenen Özbekistan İş Forumu’nun açılışında konuşan GESİFED Başkanı Oktay Mersin, Özbekistan Cumhuriyeti Novai Valisi  Normat Tursunov başkanlığındaki heyeti Denizli’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. 

Finansmana erişimin her geçen gün zorlaştığı günümüz ekonomik dünyasında işbirliklerinin önemine dikkat çeken Mersin,  forumun Özbekistan ile Türkiye arasında ticari ilişkilerin geliştirilmesinde önemli rol oynayacağına inandığını dile getirerek, “Burası büyük ülke, Büyük Türkiye. Şu anki yönetimle, çözüm bekleyen ekonomik konuların üstesinden geleceğiz” diye konuştu. 

DENİZLİLİ SANAYİCİYE ÖZBEKİSTAN’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

YATIRIM VE İŞBİRLİKLERİN GELİŞTİRİLMESİNİ ÖNEMSİYORUZ

Denizli ekonomisinin ana itici güçlerinden tekstil endüstrisine vurgu yapan Mersin, gelişmiş tedarik zinciri, iç ve dış pazarlara olan erişimin kentin yatırım cazibesini artıran unsurlar olduğunu kaydetti. Mersin, “Denizli ihracatta 9’uncu, kişi başı gelirde ise 18’inci sırada. Kişi başı gelirde de ihracatta olduğu gibi 9. sıraya yükselmemiz ana hedeflerimiz arasında. Bu tip organizasyonlarla kentimizin tanıtımın etkin bir biçimde yaparak yeni yatırım, işbirlikleri imkanlarını geliştirmek için çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu. 

DENİZLİLİ SANAYİCİYE ÖZBEKİSTAN’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

TEKSTİL VE DOĞALTAŞ SEKTÖRLERİNDE İŞBİRLİĞİ YAPILABİLİR

Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu da iki günlük bir program kapsamında kente gelen heyete sanayi anlamında neler yapabileceklerini anlattıklarını belirterek, “Temennimiz kültürel ve tarihsel birlikteliği olan iki milletin ticari ve sanayi ilişkilerinin de önümüzdeki dönemde daha fazla artırılması. Tekstil, doğaltaş sektöründeki işbirliklerine başka sektörlerde eklenebilir. Umudumuz ve beklentimiz işbirliklerinin bu toplantılar neticesinde daha fazla artmasıdır” dedi. 

DENİZLİLİ SANAYİCİYE ÖZBEKİSTAN’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

DENİZLİ’NİN ÜRETİM GÜCÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Konuşmasında kentin üretim, ihracat ve istihdam gücünden bahseden Kasapoğlu, halen 4 OSB’si bulunan Denizli’de yeni OSB çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek tekstil, tel, bakır, enerji, haddecilik, metal üretimi, doğaltaş, kağıt ürünleri, cam, çimento, metal eşya, kimya, deri, gıda ve orman ürünleri sektörlerinde bin 621 sanayi işletmesi bulunan kentin üretim gücünü vurguladı. 

DENİZLİLİ SANAYİCİYE ÖZBEKİSTAN’DAN YATIRIM ÇAĞRISI

YENİ FIRSATLAR VAR

Özbekistan Cumhuriyeti Novai Valisi Normat Tursunov ise bölgenin Denizli ile benzerliklerine dikkat çekerek, kente yatırıma gelecek olan girişimcilere her türlü kolaylığı gösterme sözü verdi. Tursunov, “İşbirliğini geliştirmek için yeni fırsatlar var, bunları karşılıklı olarak değerlendirelim” dedi.Konuşmaların ardından GESİFED Başkanı Oktay Mersin ile DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, Vali Normat Tursunov’a hediye takdim etti.