MAKİNA İHTİSAS OSB, ALT YAPI İHALESİNE ÇIKIYOR!

Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması noktasında bürokratik tüm süreçler tamamlandı.  Makina Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, “Önümüzdeki günlerde alt yapı ihalesine çıkacağımızı müjdelemek istiyorum” dedi.

GÜRKAN GÖK

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) kurulum süreci hakkında konuştu. 

DEMİOSB Müdürü Himmet Ersoy ile birlikte basın toplantısı düzenleyen MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, Denizli’nin son 10 yılda makine imalat sektöründe çok ciddi bir ivme kazandığını  belirterek, “Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması noktasında bürokratik tüm süreçleri tamamladık. Değerli Milletvekilimiz Şahin Tin’e, bir önceki dönem DSO Başkanı Müjdat Keçeci’ye ve DSO Başkanımız  Selim Kasapoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde alt yapı ihalesine çıkacağımızı müjdelemek istiyorum. İhale sürecinin tamamlanmasıyla, yaklaşık 400-450 milyon lira gibi bir maliyetle de bölgenin alt yapısını 1 yıl gibi bir zamanda tamamlamayı öngörüyoruz” dedi.

MAKİNA İHTİSAS OSB, ALT YAPI İHALESİNE ÇIKIYOR!

MAKİNA OSB’DE 120 FABRİKA KURULACAK

OSB’nin alt yapısı tamamlandığında hızlıca fabrikaların kurularak üretime başlayacaklarını ifade eden Mehmet Sarı, “Bölgede makine ve aksamları imaları yapan 120 fabrika kurulacak. Denizli, alt yapısı, sosyal donatıları, yeşil alanları ve fabrikaları ile  modern bir OSB’ye kavuşmuş olacak. Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle makine sektörü ciddi bir üretim atağı yakalayacak, sektörde büyük bir gelişim yaşanacak. Hem istihdam artacak hem de Denizli’mize ve ülkemize sunduğumuz katma değer büyük artış gösterecek. Denizli’nin şu an  65 milyon dolar olan makine ihracatının 2025-2026 yıllarında 500 milyon dolara, sonrasında 1 milyar dolara çıkacağına gönülden inanıyorum” ifadelerini kullandı.

MAKİNA İHTİSAS OSB, ALT YAPI İHALESİNE ÇIKIYOR!