İŞ DÜNYASI BUNLARI BEKLİYOR

Denizli iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşlarından, kent ihracatının yüzde 90'ını gerçekleştiren şirket temsilcilerinin yer aldığı Denizli Sanayiciler ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu yazılı açıklama yaparak ekonomide güven veren orta ve uzun vadeli program beklentisini dile getirdi. Açıklamada, “Bunun için her türlü istişareye açığız, ortak akıl için her türlü desteği vermeye hazırız” denildi.

 

Başkanlığını Nuri Turgut'un yaptığı DESİAD'tan Yönetim Kurulu imzasıyla yapılan açıklamada son ekonomik gelişmelere değinildi,  belirsizliğin ekonominin en büyük düşmanı olduğu vurgulandı. 

Denizli iş dünyasının taleplerinin dile getirildiği açıklamada, “ Yarına ilişkin netlik yoksa yatırım olmaz, istihdam, üretim, ihracat, ticaret olmaz. Para yarın ne olacağını görebileceği coğrafyalara kaçar veya yastık altına girer. Geçtiğimiz dönemde, dünyanın kabul ettiğinin tam tersi bir kuramla ekonomimizin yönlendirilmesi, maalesef olumsuz pek çok sonuç doğurmuş ve seçim sonrası rasyonel ekonomik programlara dönüşün kaçınılmaz olduğu, en yetkili ağızlardan dile getirilmiştir” denildi.

ALINAN KARARLAR KANAMAYI DURDURUYOR

Bir ayı aşkın süredir acil eylem planı niteliğinde alınan kararların nihai yol haritasını belirlemekten öte  akut yaranın anlık kanamasını durdurduğu vurgulanan açıklamada, “DESİAD olarak, en büyük problemimiz olan belirsizliğin ortadan kalktığı, yarın ne karar alınacağını bilmediğimiz günlerin sonlanması, akıl ve bilim ışığında, Türkiye gerçekleriyle örtüşen, ortak akıl ile oluşturulmuş, iş dünyasına, uygulanacağı konusunda güven veren orta ve uzun vadeli programın açıklanmasını bekliyoruz. Faiz 3 mü artacak, 5 mi, KKM sonlanacak mı, devam mı edecek, finans kanalları açılacak mı, kime açılacak ve hangi şartlarda açılacak öngörmek istiyoruz. Biz çalışmak istiyoruz, üretmek ve dünyaya satmak istiyoruz, istihdam oluşturmak ve ülkemize döviz getirmek, istiyoruz ama maç başladıktan sonra değişen kurallarla değil, güvenin olduğu, yarını öngörebileceğimiz bir ekonomik konjonktürde” talepleri dile getirildi.

Açıklamada DESİAD'ın bunun için her türlü istişareye açık olduğu, ortak akıl için her türlü desteği vermeye hazır olduğu ifade edildi.