KARAKILÇIK BUĞDAYINDA HASAT SEVİNCİ

Bozkurt Belediyesi, geçtiğimiz ekim ayında 6 dekar araziye ekimi yapılan ve Anadolu’nun en eski tohumlarından olan karakılçık buğdayının hasadını gerçekleştirdi. Bozkurt Belediyesi, elde edilen mahsulü, üreticilere tohum desteği olarak dağıtacak.

HABER MERKEZİ

Bozkurt Belediyesi, üretime ara vermeden devam ediyor. Belediye, Anadolu’nun en eski tohumlarından olan ve ekim ayında 6 dekar araziye ekimi yapılan karakılçık buğdayının hasadını gerçekleştirdi. Hasat için alana giden Belediye Başkanı Birsen Çelik; “Bozkurt Belediyesi olarak, Anadolu'nun köklü tarım geleneğini yaşatma ve gelecek nesillere aktarma misyonuyla büyük bir özveriyle çalışmaktayız. Tarımsal mirasımızın en değerli parçalarından biri olan karakılçık buğdayının hasadını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 

KARAKILÇIK BUĞDAYINDA HASAT SEVİNCİ

MAHSUL, ÜRETİCİLERE TOHUM OLARAK DAĞITILACAK

Başkan Çelik; “Geçmişten bugüne kadar tarımın ve çiftçimizin yanında olmayı, onların hedeflerine ulaşmasına destek olmayı bir öncelik olarak belirledik. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıt yaptıran ilk belediyelerin içerisinde yer alan Bozkurt Belediyesi olarak, üretimin ve verimliliğin artırılması için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi. Bozkurt Belediyesi, elde edilen mahsulü, üreticilere tohum desteği olarak dağıtacak.
 

KARAKILÇIK BUĞDAYINDA HASAT SEVİNCİ