HİBE DESTEKLERİ ARTIRILDI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, hibe desteklerinin yükseltildiğini açıkladı.

SELAMİ AYDIN

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamayla hibe desteklerinin yükseltildiğini duyurdu. Bakan Bolat, "2023'ün ikinci yarısında hibe miktarlarında yapılan revizyon ile alım desteği limitlerinin yüzde 100, istihdam desteği limitlerinin ise yaklaşık yüzde 33 oranında yükseltildi. Bu sayede, mal alım desteği limiti 400.000-TL'ye, hizmet alım desteği limiti 60.000-TL'ye, istihdam desteği limiti ise yaklaşık 274.000-TL'ye çıkarılmıştır" şeklinde konuştu.

KOOPDES DESTEKLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Bakan Bolat, kadınların çoğunluğunu oluşturduğu ve kadın işgücünün değerlendirilmesi hedefi taşıyan kooperatiflerin KOOPDES (Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı) kapsamında desteklenmeye devam edeceğini belirtti.

Bolat, yeni limitler ve oranları da paylaştı: "Bu bağlamda; 2023'ün ikinci yarısında hibe miktarları üzerindeki değişiklik ile alım desteği limitleri yüzde 100, istihdam desteği limitleri ise yaklaşık yüzde 33 oranında yükseltildi. Mal alım desteği üst limiti 400.000-TL'ye, hizmet alım desteği üst limiti 60.000-TL'ye, istihdam desteği üst limiti ise yaklaşık 274.000-TL'ye çıkartılmıştır."

BAŞVURU İÇİN SON TARİH

Bakan Bolat ayrıca, "Destek Programına yapılacak başvuruların son tarihi 14 Ağustos 2023'tür ve başvuruların Ticaret İl Müdürlükleri aracılığıyla yapılması gerekmektedir." uyarısında bulundu.