AKARYAKITTA ZAM YAĞMURU DEVAM EDİYOR

Akaryakıttaki zam yağmuru devam ediyor. Motorine önceki gün gelen 1 lira 42 kuruşluk zammın ardından 31 Temmuz pazartesi gecesi, 1 lira 7 kuruşluk bir zam daha yapılması bekleniyor.

GÜRKAN GÖK

Katma Değer Vergisi (KDV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), döviz kurları ve uluslararası ürün fiyatlarındaki artışlar nedeniyle akaryakıttaki zam yağmuru devam sürüyor. 20 Temmuz'da litre fiyatına 1 lira 55 kuruş zam gelen motorine, önceki gün gece 1,42 TL'lik zam uygulanmıştı. Motorine gelen 1 lira 42 kuruşluk zammın ardından 31 Temmuz pazartesi gecesi geçerli olmak üzere, 1 lira 7 kuruşluk bir zam daha gelecek. Benzinde ise şu an itibarıyla hafta başında yeni bir zam beklenmiyor.
Pazartesi gecesi motorine yapılacak zamla birlikte litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul’da 36,42 TL’ye, Ankara’da 36,90 TL’ye, İzmir’de 37,08 TL’ye yükselecek. Yapılacak zamla birlikte Denizli’de ise motorinin litre fiyatı, yaklaşık 37,21 TL olması bekleniyor. Fiyatlar, iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösteriyor. Motorinde seçim sonrası geçen yaklaşık iki buçuk aylık süredeki zam oranı yüzde 96’yı görecek.