AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİ GEÇTİ

Türk-İş'in açıkladığı verileri, Temmuz ayı aylık gıda enflasyonunun yüzde 12,38'lik bir artış gösterdiğini ortaya koydu.

SELAMİ AYDIN

Türk-İş'in Temmuz ayına ilişkin araştırması, aylık gıda enflasyonunun yüzde 12,38'lik bir artış gösterdiğini ortaya koydu. Bu artış, açlık sınırını asgari ücretin üzerine çıkararak 11 bin 658 lira seviyesine getirdi.

ANKARA'DA AÇLIK SINIRI 11 BİN 658 TL’YE YÜKSELDİ

Türk-İş'in verilerine göre, Ankara'da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmesi için gereken aylık gıda harcaması (yani açlık sınırı) 11 bin 658 TL'ye çıktı.

YOKSULLUK SINIRI VE 'YAŞAMA MALİYETİ' ARTIYOR

Araştırma sonuçlarına göre, gıda, giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için gerekli diğer aylık harcamaların toplam tutarı - yoksulluk sınırı olarak bilinen - 37 bin 974 TL'ye çıktı. Aynı zamanda bekar bir çalışanın aylık 'yaşama maliyeti' 15 bin 123 TL oldu.

GIDA ENFLASYONU YILIN ZİRVESİNE ULAŞTI

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarında bir önceki aya göre yüzde 12,38 oranında bir artış gözlemlendi. Bu durum Mayıs 2022'den bu yana ilk kez çift haneli bir artışın yaşandığını işaret ediyor.

Yedi aylık değişim oranı yüzde 43,38, gıda yıllık enflasyonu ise aynı dönemde yüzde 70,44 olarak belirlendi.