BDDK’DAN KREDİ KARTI VE İHTİYAÇ KREDİLERİNE FREN

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu ( BDDK), kredili harcamaları sınırlayıcı yönde iki karar aldı. Yurtdışına yönelik turizm harcamalarında, kredi kartına taksit yapılamayacak. Ayrıca konut hariç bireysel kredilerin tamamının (KMH ve kredi kartları dahil) risk ağırlığı artırıldı.

İHA

BDDK'dan Merkez Bankası'nın sadeleştirme ve miktarsal sıkılaştırma politikaları çerçevesinde attığı adımlara destek geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, finansal istikrarı destekleyici iki karar aldı.

Kurul'un pazartesi günkü toplantısında, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliği'nin 26. maddesinin 7. fıkrası uyarınca, 11 Ocak 2019 tarihli ve 8198 sayılı Kurul kararı ile belirlenen kredi kartlarında taksitlendirme sürelerinin; hava yolları, seyahat acenteleri ve konaklama ile ilgili yurt dışına ilişkin harcamalarda uygulanmamasına ve söz konusu harcamalarda taksitlendirme yapılmamasına karar verildi.

BDDK ayrıca, konut hariç bireysel kredilerin tamamının (KMH ve kredi kartları dahil) risk ağırlığını yüzde 150'ye çıkardı. Bu sayede söz konusu faiz oranlarının artması sağlanacak.