7 MİLYON MEMUR VE EMEKLİNİN GÖZÜ MÜZAKERELERDE

Hükümet ve Memur-Sen, 2024-2025 yıllarına ait memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal haklarını belirlemek için 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerine başlıyor.

Hükümet ve Memur-Sen arasındaki 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde rakam pazarlığı başlıyor.

MEMUR VE EMEKLİLERİN MALİ HAKLARI MASADA

2024-2025 yıllarına ait memur ve memur emeklilerinin mali ve sosyal hakları, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi kapsamında belirlenecek. Memur-Sen ile hükümet arasındaki müzakere sürecine geçilirken, 12 Ağustos'a kadar sürecek bu süreçte ilk kez rakamların masaya yatırılacağı bildirildi.

GÖRÜŞMELER 1 AĞUSTOS'TA BAŞLADI

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren bu önemli toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos'ta start aldı. 11 farklı hizmet kolundaki tekliflerin detaylı olarak incelendiği bu süreçte, kamu görevlilerine ait genel tekliflerin de ön müzakereleri gerçekleştirildi.

MÜZAKEREDE RAKAMLAR KONUŞULACAK

Tüm tekliflerin detaylı incelemelerinin ardından asıl müzakere sürecine geçildi. 12 Ağustos'a kadar sürecek bu süreçte, 11 hizmet koluna dair komisyon raporlarının müzakere edilmesi planlanıyor. Bu sürecin ardından, hükümetin ilk zam teklifini 14 Ağustos'ta Memur-Sen'e sunması bekleniyor.