SGK'DAN ÖDEME SÜRELERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksit ödeme süresinin 31 Temmuz'a kadar uzatıldığını açıkladı.

SGK, yapılandırılan borçları 3 Ağustos'a kadar ödemeyenlere yeni bir fırsat sunuyor.

BORÇ YAPILANDIRMASINDA YENİ UZATMA KARARI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yapılandırılan borçların peşin ve ilk taksit ödeme süresinin 31 Temmuz'a kadar uzatıldığını belirtti. Bu sürenin sonrasında 3 Ağustos'a kadar yapılan ödemelerde yoğunluk yaşandığı ve bu sebeple ek süre tanındığı anımsatıldı.

ÖDEME YOĞUNLUĞU VE YENİ ÖDEME PLANI

SGK'den yapılan açıklama doğrultusunda, sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihlerinin aynı güne denk gelmesi nedeniyle kurum tahsilat sisteminde yoğunluk meydana geldiğini ifade etti. Bu nedenle yapılandırmanın peşin ve ilk iki taksitinin son ödeme süresi 3 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kuruma olan borçlarını peşin ve taksitli ödeme seçeneği ile yapılandıranlardan, 3 Ağustos'a kadar ödemesi gereken tutarları ödemeyen veya eksik ödeyenlerin bu tutarları 31 Ağustos'a kadar hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının indirimsiz hali ve toplam tutara uygulanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemeleri durumunda katsayı uygulanmaksızın kanundan yararlanmaları mümkün olacaktır."

ÖDEME PLANINI PEŞİNE DÖNÜŞTÜRME ŞARTI

Taksitli ödeme seçeneğini tercih eden fakat ödemelerini yapamayan işveren ve sigortalılar için de bir çözüm sunuldu. Bu kişilerin, bağlı bulundukları sosyal güvenlik il müdürlükleri veya sosyal güvenlik merkezlerine başvurarak ödeme planlarını peşin ödeme şekline dönüştürmeleri gerekiyor.

Anahtar Kelimeler: SGK yapılandırma ödeme, borç yapılandırma, SGK ödeme süresi uzatımı, Yİ-ÜFE tutarı, sosyal güvenlik ödeme planı.