BU GECE BENZİNE YİNE ZAM VAR!

Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik ile KDV ve ÖTV oranlarında yapılan artış nedeniyle bu geceden geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1,30-1,55 TL arasında zam bekleniyor. Benzinde en son 25 Temmuz'da 2 liralık bir artış olmuştu.

Brent petrol ve dolar kurundaki hareketlilik ile KDV ve ÖTV oranlarında yapılan zamlar, akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Benzinin litre fiyatında bu geceden itibaren 1,30-1,55 TL arasında zam bekleniyor. Benzinde 25 Temmuz'da 2 liralık bir artış olmuştu. Yeni yapılacak zamlarla beraber Denizli’de benzinin litre fiyatı, 38,12 TL ile 38,37 TL arasında olması bekleniyor. Akaryakıt fiyatları illere ve şirketlere göre değişiklik gösteriyor.

“ÜÇ GÜNDE BİR AKARYAKITA NİÇİN ZAM YAPILIR?”

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin ortak kurduğu TBMM Saadet Partisi Gurup Başkanı Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, benzin zammına ilişkin sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. “Benzine yine zam geliyor” diyen Özdağ; “Üç günde bir akaryakıta niçin zam yapılır? Çünkü yapabiliyorlar da ondan. Kaldı ki önümüzde yerel seçimler var. Buna rağmen zam yapıyorlar. Seçimler olmasa 2-3 lira yaptıkları zam 5-6 lira olurdu. Buradan söylüyorum: Seçimlerden sonra o da olacak” ifadelerini kullandı.