MEMUR VE EMEKLİ ZAMMI YARIN AÇIKLANACAK

Memur maaşları ve emekli aylıklarına yapılacak zam oranı için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun kararı merakla bekleniyor.

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ve emekli aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zam oranını belirlemek üzere dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı, Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında saat 14.00'te başladı ve yaklaşık 8 saat sürdü.

ZAM ORANI KARARI İÇİN SON TOPLANTI

7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ile zam konusunda bir anlaşmaya varılamaması sonucunda, yetkili konfederasyon Memur-Sen'in başvurusu üzerine çalışmalarına başlayan kurul, 31 Ağustos'ta son kez bir araya gelecek. Bu toplantıda, memur maaşlarına ve emekli aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak olan zam oranı kararlaştırılacak.

KURULUN KARARI KESİN OLACAK

Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nun vereceği karar, kesin nitelikte olacak ve bu karara itiraz edilemeyecek.

KAMU İŞVEREN HEYETİ'NİN ZAM TEKLİFLERİ

Kamu İşveren Heyeti, 14 Ağustos'ta 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 14, ikinci altı ayı için yüzde 9, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 zam teklifinde bulunmuştu. Ancak 17 Ağustos'ta bu teklifini revize ederek, 2024'ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ayı için yüzde 10, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 olarak güncellemişti.