TEKSTİL VE HAZIR GİYİMDE DARALMA DEVAM EDİYOR

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı temmuz ayına sanayi üretim endeksini değerlendiren Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, tekstil ve hazır giyim sektöründe daralmanın devam ettiğini söyledi.

TÜİK, temmuz ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Temmuzda takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7,4 yükselirken, bir önceki aya göre binde 4 azaldı. Sanayi üretim endeksindeki artışın alt sektörlerine bakıldığında, temmuzda imalat sanayi sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,4 , madencilik ve taş ocakçılığı sektörü yüzde 1,7, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,1 arttı.

İMALAT SANAYİİNDE DÜŞÜŞ YÜZDE 1,4

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, sanayi üretim endeksi rakamlarını değerlendirdi. Sanayi üretim endeksinin temmuz ayında bir önceki yıla göre yüzde 7,4 arttığını, haziran ayına göre ise yüzde 0,4 azaldığını belirten Kasapoğlu, “ Yıllık verilere gore sanayi üretimine en büyük katkı sermaye malı alt sektöründen yüzde 25,6 artış ile gelmiş görünüyor. İmalat sanayi sektöründe de toplam sanayi üretimi ile paralel olarak yıllık yüzde 7,4 artış söz konusu. Ancak imalat sanayinde aylık bazda düşüş yüzde 1,4 oranında gerçekleşmiş durumda” dedi.

LOKOMOTİF SEKTÖRLERDE DARALMA SÜRÜYOR

DSO olarak imalat sanayi verilerinde Denizli’nin lokomotif sektörlerini de detaylı incelediklerini vurgulayan Kasapoğlu, “Bu çerçevede, fabrikasyon metal ürünleri imalatı sektörü üretim endeksinin yıllık yüzde 16,8, makine ve ekip manimalatı sektörü üretim endeksinin yıllık yüzde 15,4 oranında arttığını görmek bizler için memnuniyet verici. Ancak diğer ana sektörlerimizden giyim eşyası imalatı sektörü üretim endeksinde yıllık bazda yüzde 5,6, tekstil ürünleri imalatı sektöründe yıllık yüzde 0,6, kimyasalların ve kimyasal ürünlerin üretimi sektöründe yıllık yüzde 13,2 oranında azalmalar görülüyor” diye konuştu.