EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 33 BİN LİRAYA YÜKSELECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Ocak 2024'te memur maaşlarında yaklaşık yüzde 50 artış yapılacağını açıkladı. Kamu çalışanları ise geciken zammın anlamının olmayacağını belirtti, bakanın vaadini ‘inandırıcılıktan uzak’ olarak yorumladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur ve emekli maaşlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, "Memur ve memur emeklilerimiz için enflasyon hedeflemelerine göre Ocak 2024’te yapılacak artış yaklaşık yüzde 50'ye yaklaşacaktır. En düşük devlet memuru maaşı 22 bin 17 liradan yaklaşık olarak 33 bin lira seviyelerine çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

EYT'lilere Müjde

Bakan Işıkhan, EYT kapsamında 1 milyon 899 bin kişinin emeklilik işlemlerinin tamamlandığını belirtti ve "maaşı henüz bağlanmayan EYT'lilerin yıl sonuna kalmadan haklarına kavuşacağını" vurguladı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 33 BİN LİRAYA YÜKSELECEK

Seçim Vaatleri Hayata Geçiyor!

Işıkhan, seçim vaatleri kapsamında birçok düzenlemenin hayata geçirileceğini belirtti. "BAĞ-KUR prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek. 1 milyon BAĞ-KUR'lumuzu kapsayacak." dedi. Ayrıca, ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta kapsamında prim desteği sağlanacağını ve birinci dereceye ulaşmış tüm devlet memurlarına 3600 ek gösterge verileceğini hatırlattı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 33 BİN LİRAYA YÜKSELECEK

Bakanın açıklaması inandırıcı değil

Görüşünü aldığımız Birleşik Kamu İş Denizli İl Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise bakanın açıklamalarını seçim vaadi olarak niteledi, inandırıcılıktan uzak olduğunu söyledi. Aydoğan; “Bakanın bu açıklaması sadece şu anda ekonomik krize yönelik bir vaat. Umut büyütmedir. Yerel seçimler öncesinde tepkileri azaltma adına, ortaya atılmış bir vaattir.  Daha seyyanen zamlardan kaynaklı zararlarımız ve özlük kayıplarımız karşılanmamışken, bu 33 bin lira rakamı bizler adına inandırıcı gelmemektedir. TÜİK’in enflasyon oranlarındaki çarpıtma ve memur maaşlarının TÜİK verilerine göre seçim vaatlerine uyuşmaması nedeniyle kamuoyundaki memurların ve emeklilerin tepkisini azaltma adına oyalama taktiğidir” ifadelerini kullandı.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 33 BİN LİRAYA YÜKSELECEK

Bir anlamı olmayacak

Ocak ayında yapılacak zammın alım gücü açısından bir anlamı olmayacağının altını çizen Aydtoğan; “Real anlamda 33 bin liranın Ocak ayında bir anlamı olmayacaktır. Çünkü bugün bile artan zamlar ve ek vergilerle maaşlarımız alım gücü açısından sürekli geriye gitmektedir. Bir aylık süreçte bile maaşlarımızın ekonomik bütçedeki karşılığı kat kat düşerken Ocak ayına kadar bu tamamen sembolik bir rakama dönüşecektir. Döviz ve akaryakıt fiyatları karşısındaki memur maaşların değeri her geçen gün düşmekte, 33 bin lira Eylül ayı itibariyle bakanlığın 2022 Haziran ayı vaatlerini bile karşılamamaktadır. Birleşik Kamu İş’in Kamuar araştırma şirketi verilerine göre memurlar şu anda 2023 Ocak ayı değerlerine gerilemiş durumdadır” diye konuştu.