EMEKLİNİN GÖZÜ KULAĞI BU HABERDE!

Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik emekli zammının kök maaşlar üzerinden hesaplanması, düşük maaş alan emeklileri hayal kırıklığına uğratmıştı. Yüksek enflasyonla alım gücü düşen emekliler, her platformda maaş zammı taleplerini dile getiriyor. 16 milyon emeklinin gözü kulağı; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılması beklenen 5 bin TL’lik ikramiyede.

Temmuz ayında yapılan yüzde 25'lik emekli zammının yalnızca kök maaşlara yansıması, düşük emekli maaşı alan milyonlarca emeklinin maaşında artış yaşanmamasına neden oldu. Yaşanan enflasyonla birlikte bekledikleri zammı alamayan emekliler, her platformda zam talebinde bulundu.

Hükümetin 29 Ekim’de Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle bir defaya mahsus olmak üzere ikramiye ödemesi yapacağı günlerdir konuşuluyor. Emekliler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği 100. Yıl ikramiyesinin verilip verilmeyeceğini merakla bekliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı çalışmalarını sürdürüyor. Kulislerde bu ikramiye tutarının 5 bin lira olduğu konuşuluyor.

KİMLERE VERİLECEK?

İkramiyenin verilmesi durumunda SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri, şehit yakınları ve gaziler, ölüm aylığı alanlar, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları ile şeref aylığı alanların faydalanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM 28'inci Dönem 2'nci Yasama Yılı açılışında TBMM Genel Kurulu’nda konuştuktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlamış, emekli maaşlarına zam konusunda “Vedat Bey bütün gerekenleri söyledi” demişti. Erdoğan, yıl başından önce bir artış yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya ise, “İnşallah” yanıtını vermişti.