MAKSİAD'DAN TBMM VE BAKANLIKLARA ZİYARET

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği, yerli makine üreticisinin rekabet gücünü arttırmaya yönelik konuları ele almak üzere TBMM ve Bakanlıklara ziyarette bulundu.

Makina Sanayici İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Sarı, İstanbul Şubesi Başkanı Kerim Koç ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nden oluşan heyet, TBMM ve Bakanlıklara bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bu kapsamda; Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcıları Çetin Ali Dönmez ve Zekeriya Çoştu, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü Hüseyin Cahit Büyükbaş, İthalat Genel Müdürü Mehmet Azgın, Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan, Nilgün Ök, Şeref Arpacı, Yasin Öztürk ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İç Denetim Birimi Başkanı Ahmet Önal ile görüşmeler yapıldı.

MAKSİAD'DAN TBMM VE BAKANLIKLARA ZİYARET

GÖRÜŞMELERİN ANA KONULARI

Ziyaretlerde, yerli makine üreticisinin ithal makineler karşısında nasıl daha rekabetçi olabileceği, İthalatta Gümrük Vergisi Muafiyeti gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu. Dernek üyelerinin karşılaştığı sorunlar, dosya haline getirilerek ilgili makamlara sunuldu. Ayrıca, makina sektörünün Denizli ve Türkiye'deki mevcut durumu da değerlendirildi.

MAKSİAD'DAN TBMM VE BAKANLIKLARA ZİYARET

BAŞKAN SARI'DAN AÇIKLAMA

MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, ziyaretlerin ardından yaptığı açıklamada, "Denizli'mizin ve ülkemizin yerli ve milli makine üretiminde söz sahibi olması için çalışıyoruz. Geniş bir imalat sanayi ağına sahip sektörümüzün daha da güçlenmesi adına gayret gösteriyoruz. Sektörümüzün karşılaştığı sorunları her platformda dile getirmeye ve bu konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

MAKSİAD'DAN TBMM VE BAKANLIKLARA ZİYARET