TİCARET BAKANI AÇIKLADI: FAHİŞ FİYATA KAPATMA CEZASI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat uygulayan işletmeler için geçici kapatma cezası öngören yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Fahiş fiyat artışlarına karşı etkili mücadele yöntemleri arayışında olan Ticaret Bakanlığı, önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin soru ve eleştirilerine cevap verirken, fahiş fiyat uygulayan işletmelere geçici kapatma cezası da dahil olmak üzere yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

FİYAT DENETİMİNDE CAYDIRICILIK VURGUSU

Bakan Bolat, fahiş fiyatla mücadele konusunda yapılacak düzenlemeler hakkında bilgi verdi. "Cezanın anlamı caydırıcılık," diyen Bolat, geçen yıl artırılan cezaların yanı sıra, bu yıl yürürlüğe koymayı planladıkları yasal değişikliklerle cezaların daha da artırılacağını ve geçici kapatma cezasının da gündeme geleceğini ifade etti.

AVM VE KÜÇÜK ESNAF DENGELEMESİ

Alışveriş merkezlerinin küçük esnaf üzerindeki etkileri konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan Bolat, AVM sayısının Türkiye genelinde 450 olduğunu ve yeni AVM açılmadığını belirtti. Bolat, "Talebi olmayan hiçbir şey üretilmeyecektir. Bizim görevimiz perakende sektörünün, özellikle de küçük esnaf ve sanatkarların yaşayabileceği bir ortam oluşturmak ve buna yönelik kuralları belirlemektir" açıklamasını yaptı.

ÇEK VE VİZE KOLAYLIĞI AÇIKLAMALARI

Ayrıca Bakan Bolat, bu yılın ilk 9 ayında bankalara ibraz edilen çek sayısının 12 milyonu aştığını ve karşılıksız çek oranının yüzde 0,8 olduğunu, bu oranın önceki yıllara göre negatif bir trend gösterdiğini bildirdi. Avrupa Birliği ile ilişkiler kapsamında ise, AB'nin vize kolaylığı süreci başlatacağını müjdeleyerek, "Yeni bir hazırlık içindeyiz ve vize kolaylığı süreci başlatacağız," dediğini aktardı.