DENİZLİ FİRMALARI ZİRVEDE

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 2022 yılı İhracatın Yıldızları Ödül Töreni düzenledi. İhracatın zirvesinde Denizlili üç firma yer buldu. Kocaer Çelik, birinci sırada yer alırken, Başak Metal ikinci, Kardemir Dış Ticaret ise üçüncü olarak ödül aldı.

Yıllık 2,5 milyar doları aşan ihracat performansıyla Ege İhracatçı Birlikleri’nin ihracatında 6 yıldır zirveye demir atan Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, 2022 yılında gerçekleştirdiği 2 milyar 564 milyon dolarlık ihracatın yüzde 78’ini gerçekleştiren 35 üyesi için “İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” düzenledi.

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği üyeleri arasında ihracatın zirvesinde Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş. yer alırken, ikinci firma Başak Metal Ticaret ve Sanayi A.Ş., üçüncü firma Kardemir Dış Ticaret A.Ş. oldu.

İHRACAT 2 MİLYAR 564 MİLYON DOLARA YÜKSELDİ

Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ertan, 2022 yılında ihracatlarını 2021 yılına göre yüzde 15 artırarak 2 milyar 564 milyon dolara ulaştıklarını dile getirdi. Ertan “Ödül verdiğimiz 35 üyemiz 2022 yılında Türkiye’ye 2 milyar $ döviz kazandırdı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi. Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği üyeleri arasında 2022 yılındaki ihracat performanslarına göre ödül alan firmaların yanı sıra 6 kategoride şampiyonlar ödüllendirildi.

DENİZLİ FİRMALARI ZİRVEDE

DENİZLİ FİRMALARI ZİRVEDE

Kocaer Çelik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi genel kategori yanında, demir çelik profil ihracatı kategorisinde de birinci olarak çifte ödül kazanırken, diğer demir çelik ürünleri ihracatı şampiyonu kategorisinde Norm Civata Sanayi ve Ticaret A.Ş. ödülün sahibi oldu. Demir çelik çubuk ve yuvarlak ürün ihracatı kategorisinin birincisi İzmir Demir Çelik Sanayi A. Ş. olurken, alaşımlı ve kaliteli çelik ihracat şampiyonu olarak Özkan Demir Çelik A.Ş. ödüllendirildi.

SEKTÖRE HİZMET VERENLERE ONUR ÖDÜLÜ

Genel kategoride ikinci sıranın sahibi Başak Metal Tic.ve San. A.Ş., bakır ürünleri ihracatı şampiyonu oldu. Alüminyum ürünleri ihracatı şampiyonluğunu da Alkor Alüminyum Enerji İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. kazandı. Törende sektöre uzun yıllar hizmet veren Adnan Yıldırım, Ahmet Arlı, Fettah Güventürk, Halil Şahin, Hasan Çelebioğlu, Sönmez Tezcan ve Necati Özsoy’a da Onur Ödülü verildi.