EK ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

Geçtiğimiz haftalarda Meclis’te görüşülerek kabul edilen en düşük emekli maaşlarının 10 bin TL olması, Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekliye ek ödeme tarihlerini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde TBMM’de görüşülerek kabul edinen İşsizlik Sigortası Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunda 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun ek 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “7 bin 500” ibaresi “10 bin” şeklinde değiştirildi. Böylece en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilmiş oldu. Öte yandan 2024 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere yüzde 49,25 oranında artırıldı.

EK ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

BAKAN IŞIKHAN’DAN AÇIKLAMA

Emekli maaşlarının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Işıkhan; “Ocak 2024 itibarıyla yüzde 49,25 oranında yükseltme yaptığımız SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz ile hak sahiplerinin aylık fark tutarlarını ödemeye başlayacağız. Ödemeler; SSK kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 6 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Bağ-Kur kapsamında emekli olan vatandaşlarımız için 7 Şubat’ta gerçekleştirilecek. Kıymetli emeklilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.